Booking Frankrijk

Languedoc-Roussillon, een veelzijdig stukje Frankrijk

LanguedocLanguedoc-Roussillon , de zonnige regio langs de Middellandse Zee, heeft een gevarieerd landschap en een heerlijk warm klimaat. De streek is erg populair bij wandelaars en sportieve toeristen die Frankrijk willen leren kennen, maar ook vanwege het Romeinse Nîmes, de spectaculaire vesting van Carcassonne en de provinciehoofdstad Montpellier. Vakantiehuizen in Frankrijk zijn daarom, vooral onder de Nederlanders, erg populair.

Moorse geneeskunde

Al vanaf de 9e eeuw, tijdens de Moorse overheersing, werden er in Montpellier medische opleidingen verzorgd. Montpellier heeft een historisch stadscentrum met vele smalle straatjes. Ruim 20 procent van de inwoners bestaat uit studenten. De universiteit werd in 1289 gesticht en is een van de oudste van Europa. De stad is ook erg populair bij buitenlandse studenten die hier in de zomer een talencursus volgen.

Romeins amfitheater

Nîmes was een belangrijke Romeinse stad. Er staat een van de best bewaarde Romeinse tempels, en ook het op het Colosseum geïnspireerde amfitheater verkeert in een erg goede staat. Het biedt plaats aan maar liefst 24.000 toeschouwers. In de Middeleeuwen werd het in gebruik genomen als vesting met in het midden twee kerken, een kasteeltje en 220 huizen.

Vesting van Carcassonne

CarcassoneCarcassonne is een ommuurde middeleeuwse stad bovenop een heuvel.  Al in de 8e eeuw voor Christus was hier een versterkte handelsnederzetting. In de eeuwen die hierop volgden werd de stad veroverd door onder andere de Romeinen,  Franken, Saracenen en Moren. Iedere verovering ging gepaard met plunderingen en brandstichting. In de 13e eeuw werd er serieus werk gemaakt van de verdediging van de stad met de bouw van de huidige ommuring. Een eeuw later werd de stad echter getroffen door een vijand die zich niets van deze barrières aantrok: een pestepidemie roeide een groot deel van de inwoners uit.

Actieve vakantie in Languedoc-Roussillon

Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen in Languedoc-Roussillon alle kanten op.  Langs de kust kun je duiken of verschillende watersporten beoefenen. In de Pyreneeën kun je wandelen of hiken. En veel organisaties organiseren avontuurlijke dagprogramma’s met raften, kanoën en mountainbiken.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 september 2013. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Languedoc-Roussillon, een veelzijdig stukje Frankrijk, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam