Waarom je de meest duurzame rugzakken inzet als reistas

Milieuvriendelijk een vliegreis maken lijkt vooralsnog een utopie, maar bewust reizen kan wél. Daarvoor is het belangrijk om te kiezen voor reisbenodigdheden die lang meegaan, misschien wel een leven lang. Bestaat dat? Jazeker! We nemen je even mee op een duurzame trip.

De wereld wordt kleiner. Iedereen weet wat daarmee wordt bedoeld. Kwam de gemiddelde reiziger dertig jaar geleden niet verder dan een reisje met de auto naar Oostenrijk, en dat was voor sommigen al ver, tegenwoordig is niets meer (te) ver. We reizen met gemak de hele wereld over.

Het is vooral de jonge generatie, studenten bijvoorbeeld, die zonder te blikken of te blozen een reis boekt naar Sri Lanka, Vietnam of Australië. De andere kant van de wereld klinkt voor hen louter aantrekkelijk. Het aantal kilometers doet er minder toe.

Het is tevens de generatie die zich heel bewust is van de klimaatveranderingen in de wereld en de zorg voor het behoud van de natuur. En daar zit ‘m de crux, want hoe combineer je die zorg met zo’n lange reis waarvoor je zeer waarschijnlijk het vliegtuig nodig hebt. Verantwoord met het milieu omgaan versus gebruik maken van een brandstof slurpend vervoersmiddel.

Kies duurzame reisproducten

Gemakkelijk is dit niet. Vliegtuigmaatschappijen proberen hier een draai aan te geven door te kiezen voor een bedrijfsvoering die het klimaat zo min mogelijk schaadt en het zal je niet verbazen dat in hun jaarverslag het maatschappelijk verantwoord ondernemen een item is.

Best moeilijk met elkaar te rijmen, maar het is een eerste stap: bewustwording van wat er ‘verbruikt wordt’. Dat geldt niet alleen voor de vliegtuigmaatschappij, maar ook voor de reiziger zelf. Het zorgt ervoor dat steeds meer mensen hun reiskoorts zullen doseren. En dat is goed.

Daarnaast kiezen ze tegelijkertijd voor het gebruik van duurzame producten die het milieu niet of zo min mogelijk aantasten. Denk daarbij aan reisbenodigdheden van natuurlijke en tegelijkertijd oer-stevige materialen. Waarmee je op reis gaat, moet immers tegen een stootje kunnen.

Kies voor een duurzame waterfles en laat de plastic flesjes achterwege. Schrijf je reisverhaal in een On the Rocks notebook waarmee je niet alleen gebruik maakt van een milieuvriendelijk notitieboek, maar je tegelijkertijd de herbebossingsprojecten in Zuid Afrika steunt. Neem kampeerartikelen van bamboe mee in plaats van de oude plastic bordjes en bekers van de zolder en kies voor tassen van een duurzame kwaliteit.

Eastpak tassen hebben een garantie van 30 jaar

Rugzakken die erom bekend staan dat ze van een onomstreden kwaliteit zijn en een leven lang meegaan, en dus zeker milieubewust te noemen zijn, zijn geen uitzondering meer. En net zo goed als reistas te gebruiken. Een voorbeeld? De Eastpak rugzak. Deze zijn ‘built to resist’ en met een garantietermijn van 30 jaar weet je dat dat wel goed zit. Dat is absoluut een must als je lang op reis gaat of een wereldreis gaat maken.

Het kan dan ook geen toeval zijn dat deze tassen oorspronkelijk werden gebruikt door het Amerikaanse leger en later als schooltassen voor studenten, die regelmatig van campus naar huis reisden. Tegenwoordig worden de tassen door iedereen gebruikt, in ieder mogelijk dessin. Met name de zwarte Eastpak rugzak tref je regelmatig aan bij reizigers. Je reist er met gemak de wereld mee rond.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 juli 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over duurzame rugzakken als reistas, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/furtaev.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam