Vijf onmisbare producten die je liever van huis meeneemt op reis

Onmisbare producten op reisReizen – het is één van onze favoriete activiteiten. Bij op reis gaan hoort natuurlijk je spullen inpakken. Voor sommigen is dit een ware nachtmerrie! Ben jij iemand die hier goed op tijd aan begint en alles netjes inpakt? Of gris je op het laatste moment je tandenborstel uit de badkamer, waarna je te laat aankomt op het vliegveld?

Natuurlijk kun je veel artikelen ook ter plaatse kopen. Toch zijn er bepaalde items die je beter kunt meenemen van huis. Hier noemen we vijf items die je zeker niet mag vergeten!

Gemakkelijke schoenen

Ga je op een shoppingtrip naar Milaan of Parijs? Dan zit de verleiding erin om zo weinig mogelijk mee te nemen, zodat je ruimte houdt in je koffer en je op de terugweg niet hoeft bij te betalen voor je nieuwe aankopen. En zeker niet te veel schoenen, omdat die veel plaats innemen. Stop! Dit kan een grote fout zijn, met enorm veel ongemak en blaren als resultaat.

Onmisbare producten sneakers

Reken er niet op dat je nieuwe schoenen gaat kopen die je tijdens je trip aantrekt. Meestal staat de eerste keer nieuwe schoenen garant voor blaren. Nieuwe schoenen kun je het beste thuis even inlopen. Een hele dag rondlopen tussen bezienswaardigheden en winkels in nieuwe schoenen is dus zeker niet aan te raden! Neem daarom lekker een comfortabel paar sneakers mee of warme winterlaarzen om je vakantie gemakkelijk door te komen.

Bril of lenzen

Het kan aantrekkelijk zijn om ervan uit te gaan dat je overal wel een vervangende bril kan bestellen, of lenzen kunt kopen. Toch is dit niet altijd het geval – zeker niet wanneer je gaat rondtrekken in de jungle of in de bergen. Bedenk je dat het aanbod contactlenzen in elk land verschillend is. Het kan zo zijn dat juist jouw merk en sterkte lenzen moeilijk verkrijgbaar zijn in het buitenland.

Ook is het tegenwoordig in steeds meer landen verplicht om een voorschrift te hebben als je lenzen wilt kopen. In Frankrijk kun je bijvoorbeeld geen lenzen meer over de toonbank kopen zonder doktersvoorschrift. Meestal ben je over deze regelingen ook niet op de hoogte tot je er echt staat. Dit is helemaal onhandig als je een grote sterkte nodig hebt of speciale lenzen, zoals varifocale lenzen. Het is daarom slim om een voorraad lenzen in te slaan voor je hele trip.

Verzorgingsproducten

Het kan best lastig lijken om al je verzorgingsproducten mee te nemen – shampoo, conditioner, gezichtscrème, handcrème… noem maar op! Toch is de beste optie om deze artikelen mee te nemen, en er niet op te rekenen deze ter plaatse aan te kopen. Vaak zijn de merken niet internationaal beschikbaar, of kom je enkel grote verpakkingen tegen die je dan toch terug mee zal moeten nemen. De beste oplossing is om kleine potjes aan te schaffen waarin je net de juiste hoeveelheid van elk product kan meenemen. Zo bespaar je plaats en weegt je koffer geen 100 kilo!

Onmisbare producten verzorging

Zonnebril

 Of het nu zomer of winter is, je ogen beschermen is van levensgroot belang, heel het jaar door! Ook al is de zon niet zo fel in de wintermaanden (tenzij je de bergen intrekt natuurlijk), het is toch belangrijk om een goede zonnebril te dragen. Zeker als je de hele dag buiten rondloopt kan dit een groot verschil uitmaken voor de gezondheid van je ogen. Ook zorgt het dragen van een zonnebril ervoor dat je ogen aan het eind van de dag minder vermoeid zijn.

Opvouwbare reistas

Vaak proberen we voor citytrips met enkel handbagage te reizen. Meestal neem je dan een klein koffertje mee, dat net de juiste afmetingen heeft. Nu kan het natuurlijk zijn dat je erop rekent dat je met extra aankopen of souvenirs gaat terugkomen – je weet nooit wat je tegenkomt! Daarom is het altijd handig om een opvouwbare tas mee te hebben, als extra.

Zo kun je nog altijd op de terugweg je koffer inchecken en je opvouwbare tas als handbagage gebruiken. Handig toch? Het is trouwens ook altijd handig om tijdens je trip te gebruiken als je gaat shoppen, boodschappen doet op een lokale markt of je camera, strandlaken of warme sjaal meeneemt.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over onmisbare producten voor op reis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © photobyphotoboy/Shutterstock.com; Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam