Neem een duik in het paradijselijke Hurghada

Hurghada, EgypteHurghada is een van de meest bekende en toeristische plaatsen in Egypte. De ligging aan de Rode Zee, de heerlijke temperatuur en de vriendelijke mensen trekken veel toeristen aan. De meeste mensen komen hier voornamelijk om te ontspannen en om een mooi kleurtje te krijgen. Een echte wereldreiziger wil natuurlijk meer dan dat, dus wat is er nog meer te doen in deze Egyptische badplaats?

Terug naar de jaren zeventig

Als je een kleine duik neemt in de geschiedenis van Hurghada, dan kom je er al snel achter dat deze plaats voor de jaren zeventig weinig voorstelde. Mensen in het westen van Europa kwamen er toen achter dat het hier lekker warm is. Samen met het rijke onderwaterleven, zorgde dat ervoor dat dit stadje op de kaart werd gezet. Al snel werden er wegen aangelegd en kwam er een internationaal vliegveld. Veel Europese toeristen boekten vliegtickets naar Hurghada om er te kunnen genieten van het tropische klimaat. Sindsdien zijn er veel resorts en luxe hotels bijgekomen.

Een duik in de Rode Zee

Hurghada, EgypteDe Rode Zee is de grootste toeristenattractie van Hurghada. Deze zee staat bekend om zijn prachtige onderwaterleven. Elk jaar komen duizenden toeristen hier naartoe om een kijkje te kunnen nemen onder de zeespiegel. Je vindt hier ontzettend veel duikscholen die jou van alle materialen en kennis voorzien. Zo kun je met eigen ogen de onderwaterwereld van de Rode Zee bekijken.

De omgeving van Hurghada verkennen

Een echte wereldreiziger kijkt natuurlijk verder dan alleen de tropische stranden van deze badplaats. Zij gaan de omgeving verkennen bij bijvoorbeeld het fort El Quseir. Het fort El Quseir is ooit door Napoleon gebouwd. De Fransen werden hier later weggejaagd door de Britten en na de bouw van het Suez kanaal, bleef er niet veel van dit fort meer over. Inmiddels is het gebouw gerestaureerd en vind je er nu een mooie tentoonstelling over de lokale geschiedenis.

Overnachten in de woestijn

Een beetje avonturier gaat natuurlijk de woestijn verkennen. Omdat de woestijn een aantal gevaren kent, is het verstandig om onder begeleiding van een gids het gebied te verkennen. De Bedouinengidsen zijn opgegroeid in de woestijn. Bij hen ben je dus in goede handen. Zij organiseren woestijntochten (meestal met jeep, maar je kunt natuurlijk ook met een kameel de woestijn trotseren), waarbij je ook blijft overnachten onder een mooie sterrenhemel.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 december 2013. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over ‘Neem een duik in het paradijselijke Hurghada’, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam