Parijs: een wereldstad vlak naast de deur

parijs-idbusUit een onderzoek van de World Travel & Tourism Council, waarvan de resultaten eind 2012 bekend werden gemaakt, bleek dat Parijs, Londen, New York, Antalya en Singapore wereldwijd de vijf meest populaire vakantiebestemmingen zijn. Hoewel Londen hemelsbreed net iets dichterbij is, is Parijs qua aantal reiskilometers de bestemming die het dichtst bij Nederland ligt. Hierdoor is het zowel de ideale bestemming voor een weekendje weg, als een uitstekende eerste stop voor een wereldreiziger.

Aangezien de afstand Amsterdam – Parijs slechts 500 kilometer is neemt deze eventuele eerste etappe van de wereldreis niet veel tijd in beslag. Toch stap je na de korte reis uit in een compleet andere wereld. Alleen met het bezoeken van toeristische trekpleisters als de Eiffeltoren, de Champs-Élysées, de Sacre Coeur, de Notre-Dame,  het Louvre, het Musée d’Orsay, de Arc de Triomphe en ga zo maar door kun je al minstens een paar dagen zoet zijn.

Ook zijn er mensen die liever deze populaire plekken mijden en op zoek gaan naar verborgen parels in de stad van de liefde. Parijs biedt een scala aan uitgaansgelegenheden voor jong en oud, een onnoemelijk aantal winkels en ontelbare straatjes, parken en pleinen met een uitstraling die je niet doet vermoeden dat de Nederlandse grens maar een paar uur verderop is. Wat de volgende etappe van je wereldreis ook is, het zal erg moeilijk zijn de indrukken van Parijs te overtreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam