autohuur Australië

Roadtrip door Australië: van Melbourne naar Sydney

Melbourne

Ze zeggen dat je minimaal eens in je leven een grote en verre reis gemaakt moet hebben. Reizen is het enige dat geld kost, maar je tegelijkertijd ook verrijkt. Tijdens je reis maak je kennis met andere culturen, geniet je van de lokale keuken, bezichtig je de mooiste plekken, ontmoet je nieuwe mensen en beleef je momenten die je nooit zult vergeten. Als we spreken over droomreizen, dan is Australië misschien wel de meest populaire plek voor jong en oud. We geven je vast een aantal opties voor je droomreis door dit prachtige uitgestrekte land.

Kies je voor één van de meest bijzondere reizen, dan is een autovakantie dé perfecte manier om Australië zelf te verkennen. Een tocht langs de zuidoostkust kun je bijvoorbeeld beginnen in Melbourne. In deze stad vind je highlights als de Queen Victoria Markt, Federations Square (een plein vol winkels, theaters, bars én gezelligheid), de St. Paul’s Cathedral, Albert Park (met uitzicht op het prachtige Park Lake) en de Eureka Tower.

Vanuit Melbourne reis je het beste met bijvoorbeeld een 4×4 door naar Brisbane. Je kunt bijvoorbeeld de Great Ocean Road pakken en via de rustieke kuststeden te reizen. Een tweede optie is om via de outback (het woestijnachtige binnenland) je weg voort te zetten, waar je geniet van werkelijk adembenemend natuurschoon. Als je kiest voor the best of both worlds, dan kun je bijvoorbeeld vanaf Melbourne meteen omhoog rijden en dan de binnenlanden in om door te reizen naar de hoofdstad, Canberra.

Onderweg kom je onder meer langs Albury, een leuk stadje waar je de Botanische tuinen en Wonga Wetlands, een prachtig natuurgebied, beslist niet mag missen.  Als je doorreist in noordelijke richting kun je onderweg nog even de snelweg afgaan om de Murray River te bekijken. Ten oosten van de Murray River op ongeveer 35 km van Albury ligt Woomargama National Park. In dit beschermde natuurpark tref je een grote diversiteit aan van zeldzame planten en bedreigde wilde dieren.

Ruim drie uur rijden verderop ligt Canberra. De hoofdstad van Australië waar in 1820 de eerste kolonisten aankwamen om schapen te houden, staat vooral bekend om de grote dierentuin en aquarium, de Shine Dome en het Nationale Museum.  Zorg wel voor goede bescherming tegen de zon in de zomermaanden, want de temperatuur kan hier oplopen tot maar liefst 42 graden!

Batemans Bay

Vanaf Canberra pak je snel de B52 door Budawang Park richting Batemans Bay aan de zuidwest kust van New South Wales. Dit vissersdorpje is erg populair als vakantieoord onder Australiërs vanwege de prachtige natuur, de ‘seaside view’  en de relatief lage prijzen.

Vanaf Batemans Bay pak je de highway richting Wollongong en kom je door Meroo National Park, kun je bij Nowra de snelweg af en rijd je langs Culburra Beach. Hier vind je Wollumboula Lake, een meer dat bekend staat om haar rijke vogelpopulatie. Eenmaal aangekomen in Wollongong mag je een bezoekje aan de vuurtoren en de Kiama Blowhole (een zeegrot die water omhoog spuit), niet missen.

Vanaf Wollongong is het nog even rijden voordat je in Sydney bent. Deze (grootste en oudste Australische) stad staat bekend om haar prachtige stranden, actieve sportscène en de rijke cultuur.  Hier kun je onder meer de wereldberoemde Sydney Opera House bekijken en niet veel verder de Harbour Bridge bezichtigen. Voor de kids is er Oceanworld en de Taronga Zoo en natuurlijk hoort een dagje uitwaaien op Bondi Beach er ook bij. Australië verrast altijd en geeft je een ervaring om nooit te vergeten.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 december 2013. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een roadtrip door Australië: van Melbourne naar Sydney, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam