Koningaap - Costa Rica

Rondreis Costa Rica om van te dromen

Rondreis Costa RicaJaren en jaren kun je ervan dromen: een rondreis Costa Rica. Een land in Midden-Amerika dat bekend staat om zijn fantastische natuur, met een overweldigende variatie in flora en fauna.

De Costa Ricanen zijn zuinig op hun geweldige grond en alles wat er leeft. Zo besteden ze bijzonder veel aandacht aan een klimaatneutraal beleid, ook voor de vele toeristen die van hun rijke kusten en binnenlanden komen meegenieten. Het land bestaat voor een groot deel (zo’n 25 procent) uit reservaten en nationale parken, die dus tot beschermd gebied gerekend worden. Costa Rica telt oneindig veel diersoorten, dus neem je verrekijker mee, in de hoop zoveel mogelijk schitterende vogelsoorten, grappige aapjes, eigenaardige tapirs en kleurrijke kikkers te spotten. De vele slangen en spinnen die er ook welig tieren moet je dan maar op de koop toe nemen, brrr…

Costa Rica heeft een temperamentvol klimaat: denk aan stormen, hevige regenval, in de zomer vrijwel dagelijks onweersbuien en perioden van tropische warmte en droogte. Het zal wel door de ligging komen, met de Stille Oceaan aan de ene kant en de Caribische Zee aan de andere. Mede door deze wisselende omstandigheden vind je er allerlei soorten bomen en planten, zo’n 12.000 maar liefst.

Afwisselende rondreis Costa Rica

Volcano Arenal, Costa RicaHet landschap van Costa Rica is heel afwisselend: zo zijn er de klassieke witte stranden die je op menig droomposter aantreft, maar in het midden van het land ligt een bergketen, met (enkele nog actieve) vulkanen. Door de hoogteverschillen vind je de meest uiteenlopende soorten begroeiing, met stukken nauwelijks doordringbaar regenwoud, bergbossen en sprookjesachtige nevelwouden. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je altijd je toevlucht nemen tot de savannen die de drogere gebieden kenmerken, want die zijn er ook!

Als je geen hoogtevrees hebt kun je klimmen tot boven de boomgrens, waar je weide-achtige Páramo’s vindt en de ruimte hebt om eens ver voor je uit te kijken. Met zo’n 51.100 vierkante kilometer is Costa Rica geen uitzonderlijk groot land, maar door deze wonderlijke variatie is het zeker een flinke rondreis waard. Je kijkt er wekenlang je ogen uit. Een rondreis Costa Rica is iedereen aan te raden, maar natuurlijk vooral voor natuurliefhebbers. Dit land biedt een voorraad voor vele jaren aan dagdromen.

Hasta la vista!

Papegaai in Costa RicaOp een druilerige dag in ons koude kikkerlandje kunnen je gedachten nog steeds afdwalen naar de vochtige groene regenwouden, het prachtige onbewoonde Cocoseiland, dat zelfs op de werelderfgoedlijst voor natuur staat, het heerlijke warme water van de vulkanische baden, de vriendelijke mensen en de kleurrijke koloniale stadjes. Vergeet ook niet de schattige nestjes met talloze babyschildpadjes, die bij Tortuguero een voor een de zee in waggelen, of de spinnen en slangen, die zo bijzonder zijn dat je ze enigszins zult gaan waarderen. Van een afstandje, dat wel.

Een vakantie van ruim drie weken is al genoeg om die tijd nooit meer te vergeten. En hoewel je met de vele opgedane herinneringen nog wel even vooruit kunt, zal je er stiekem al over denken om nog eens terug te gaan voor een nieuwe rondreis Costa Rica. Er valt nog zoveel meer te ontdekken…

Voor het laatst bijgewerkt op 2 juni 2014. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een rondreis Costa Rica om van te dromen, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam