Tips om goedkoop naar Londen te reizen

Tips om goedkoop naar Londen te reizenHet jaar 2017 is hét moment om een stedentrip naar Londen te boeken. Nu het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt en de Britse regering werkt aan een Brexit, is een vakantie in Londen veel goedkoper geworden. Dat komt vooral door de waardedaling van het Britse pond. In december 2015 kreeg je voor 100 euro nog maar 70 pond. Nu in december 2016 krijg je ongeveer 84 pond voor 100 euro!

Als de Brexit eenmaal een feit is, stijgt het pond mogelijk weer in waarde. Het is dus tijd snel een stedentrip naar Londen te regelen, een stad die toch altijd als ‘duur’ bekend staat. Je hebt immers 20 procent meer geld, dus een ideale gelegenheid om te shoppen, lekker te eten en te genieten van het rijke culturele aanbod. En om nog méé geld te besparen hebben we hier zes tips op een rij gezet om in 2017 goedkoop naar Londen te reizen.

Boek je vliegticket in de juiste maand

Kies de juiste maand om goedkoop naar Londen te reizen. Een vliegticket voor Londen is het goedkoopst in januari. Vliegen is het allergoedkoopst in de eerste week, ná het weekend van Oud & Nieuw. In januari bespaar je gemiddeld 14 procent op je vliegticket. September is de duurste maand om naar Londen te reizen. Bespaar daarbij ook op de parkeerkosten bij de luchthaven. Bij Quick Parking kun je je auto snel en goedkoop bij Schiphol parkeren, met een veilig gevoel en zonder wachttijden.

Fooi geven in LondenBeperk het geven van fooi

Je wist het misschien niet, maar de fooicultuur in Engeland verschilt van de andere Europese landen. Als je in Londen in een bar of een pub zit, hoef je heus niet overal een fooi achter te laten. Zelfs niet als je in een pub eten bestelt en dat aan je tafeltje laat bezorgen. De Britten doen dat zelf ook niet. Serveersters en barpersoneel krijgen een wettelijk minimumloon en hoeven de fooien niet te gebruiken om dat loon aan te vullen. Bovendien moeten ze over de fooi belasting betalen. Dus bespaar de fooi en gebruik die penny’s voor een extra drankje!

Bestel kraanwater bij het eten

Als je uit eten gaat in Londen, hoef je voor de dorst niet per se een dure fles (bruisend) mineraalwater te bestellen. Zo lang er alcohol verkrijgbaar is, zijn restaurants en bars namelijk wettelijk verplicht gratis kraanwater te serveren. Het Britse kraanwater behoort tot het veiligste ter wereld. Restaurants zullen het niet snel zelf op tafel zetten, dus je zult er wel zelf naar tap water moeten vragen.

Hoofd van Dippy in Natural History Museum, LondenProfiteer van gratis musea

Je verwacht het niet van zo’n dure stad, maar ook een bezoek aan een museum helpt je om je ponden in je portemonnee te houden. De grootste musea in Londen zijn namelijk gratis toegankelijk. In vooraanstaande instellingen als het British Museum, de National Gallery, het Tate Modern, het Victoria en Albert Museum en het Natural History Museum kun je zo naar binnen wandelen, zonder entree te hoeven betalen. Alleen voor speciale tijdelijke tentoonstellingen moet je wel betalen.

Slaap in een Airbnb

De hotels in Londen lijken nog niet helemaal met de tijd (lees: de Brexit) mee te gaan en hanteren nog extravagant hoge prijzen voor een simpele kamer. Je kunt flink wat geld besparen door via Airbnb te overnachten. Het aanbod van particuliere accommodatie in Londen is enorm groot. Vooral aan de randen van het centrum heb je voor een redelijke prijs al snel een ruim appartement, compleet voor jezelf. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Airbnb-adressen in Canary Wharf.

Metrostation LondenKoop een Oyster Card

Eenmaal in de Britse hoofdstad wil je natuurlijk ook goedkoop IN Londen willen reizen. Vergeleken met Nederland is het openbaar vervoer er schrikbarend duur, maar je kunt de kosten aanzienlijk omlaag brengen door een Oyster Card aan te schaffen. De Oyster Card (het heeft niets met een oester te maken) is een soort ov-chipkaart die je van tevoren moet opladen. Om een voorbeeld te geven: een enkel ritje met de metro kost met een gewoon kaartje uit de automaat liefst £ 4,50 (ongeveer € 5,40). Door je Oyster Card langs een poortje te swipen, betaal je maar £ 2,10 voor zo’n metroritje. Er is een speciale Visitor Oyster Card, die je online kunt bestellen.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt om goedkoop naar Londen te reizen, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/anizza; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam