Tips voor een bijzondere rondreis door Europa

Tijdens een reis door Europa ontdek je prachtige landschappen, culturele schatten en beroemde monumenten. Reisorganisatie Kras heeft voor iedere vakantieliefhebber een rondreis in het aanbod. Wat dacht je van de sprookjesachtige bossen van Lapland? Misschien spot je vanuit de arrenslee het Noorderlicht wel. Cultuurliefhebbers kunnen door het Spaanse Andalusië reizen en de rijk versierde paleizen bewonderen. Of ga eilandhoppen in Griekenland.

Lapland: land van de adembenemende landschappen

Voor een onvergetelijke rondreis hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen. In Europa wisselen adembenemende landschappen, culturele hoogtepunten en beroemde bezienswaardigheden elkaar af. Een afwisselend avontuur staat je te wachten! Bij verschillende reisorganisaties kun je het hele jaar door een rondreis door Europa maken. Altijd al eens het Noorderlicht willen bekijken, de besneeuwde bossen willen verkennen vanuit een arrenslee én op bezoek willen gaan bij de Kerstman? Dan is een winterse rondreis door Lapland en Noorwegen een aanrader. Niet alleen het winterlandschap is magisch, ook het bezoek aan de Noordkaap vergeet je nooit meer. En in de zomer kun je hier zelfs de middernachtzon meemaken. Een uniek spektakel van Moeder Natuur!

De culturele parels van Andalusië

Dé Europese regio voor een culturele rondreis is de Zuid-Spaanse provincie Andalusië. Steden als Sevilla, Granada en Córdoba worden versierd door prachtige paleizen, historische monumenten en indrukwekkende kerken. Vooral het paleizencomplex Alhambra in Granada zal het goed doen in het vakantiealbum. Moorse paleizen, sprookjesachtige tuinen en op de achtergrond de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada: een schilderachtig plaatje. Tijdens de rondreis door Andalusië kun je ook de pittoreske ‘pueblos blancos’ bezoeken. In deze witte dorpjes heeft de tijd stil gestaan. Geplaveide straatjes en sfeervolle bodega’s die honderden jaren oud zijn vormen de decors. Vooral het witte dorp Mijas mag je eigenlijk niet missen tijdens de culturele rondreis.

Eilandhoppen in Griekenland

Altijd al eens willen eilandhoppen langs azuurblauwe baaien en parelwitte stranden? Dan is een rondreis Griekenland waarbij je de Ionische Eilanden bezoekt een ideale reis. Zakynthos, Kefalonia en Ithaka behoren tot deze eilandengroep en liggen ten westen van het vaste land van Griekenland. Vooral Zakynthos is wereldberoemd vanwege Shipwreck Beach en de vele Caretta Caretta schildpadden die hier voorkomen. Kefalonia en Ithaka zijn minder bekend, maar minstens zo schitterend. Verscholen baaien waar zeilboten dobberen, groene heuvels en pastelkleurige huizen vormen hier de schilderachtige plaatjes. De ideale eilanden om een actieve wandeling af te wisselen met ontspannen op het strand. Wat is jouw ideale rondreis van Kras?

Voor het laatst bijgewerkt op 16 januari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over tips voor een bijzondere rondreis in Europa, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam