Op wereldreis? Verkoop je auto makkelijk online

Als je op wereldreis gaat, laat je veel achter. Je huis, je familie, je vrienden en een hoop spullen die je in Nederland veel gebruikte. Je auto is daar één van. Ook al ben je enorm gehecht aan je auto, het is vrijwel onmogelijk om deze mee te nemen.

Je kunt er voor kiezen om de auto in Nederland op jouw naam te laten staan en weer te gebruiken als je terug bent, maar verkopen is ook een optie. Het geld wat je er mee ophaalt is bovendien goed te gebruiken tijdens jouw wereldreis. Maar hoe verkoop je nou je auto gemakkelijk en snel? Het internet staat vol mogelijkheden om je auto simpel én tegen een goede prijs te verkopen. Heb jij deze manieren al ontdekt?

Aanbieden bij autodealers

Er zijn verschillende online platformen waarbij je jouw auto gemakkelijk kunt aanbieden aan allerlei autodealers in Nederland. Via deze websites kun je jouw auto te koop aanbieden, en dat bericht gaat dan direct naar allerlei autodealers. Zij kunnen jou vervolgens een bod op jouw auto doen. Ga je akkoord met dat bod, dan kan het zomaar zijn dat je binnen een dag jouw auto verkocht hebt. Zo simpel kan het zijn. Op de website regel je alles, zonder dat je langs alle autoverkopers in Nederland hoeft te gaan om je auto aan te bieden.

Online adverteren

Er zijn verschillende websites waar jij allerlei spullen te koop kan zetten. Iedereen kent wel de websites als Marktplaats, waarbij jij je hele inboedel te koop kan aanbieden. Van een tafel tot je auto kun je hier aanbieden. Zet in je advertentie wat men kan verwachten bij de auto. Specificaties, leeftijd en andere kenmerken van de auto ondersteun je met een aantal foto’s, zodat potentiële kopers kunnen kijken of deze auto iets voor hen is. Geïnteresseerden kunnen heel eenvoudig contact met je opnemen om de deal te sluiten.

Social media

Je eigen netwerk is vaak groter dan je denkt, als je gebruik maakt van sociale media. Op platformen als Facebook, Instagram en Twitter kun je niet alleen allerlei vakantiekiekjes plaatsen, maar ook je auto aanbieden. Zorg ervoor dat men precies kan zien wat je te koop aanbiedt. Goede foto’s en duidelijke informatie zorgen voor een goede advertentie. Als je in je netwerk vraagt of men jouw advertentie wil delen, kan het zomaar zijn dat jouw auto bij duizenden mensen in hun tijdlijn terecht komt.

Met deze manieren ben je vaak snel van je auto af. Op die manier kun jij dingen gaan doen die op dat moment écht belangrijk zijn, zoals het voorbereiden op jouw wereldreis. Veel succes met de voorbereiding en een goede reis gewenst!

Voor het laatst bijgewerkt op 25 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het verkopen van je auto voor je wereldreis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Leonid_Eremeychuk; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam