Ga je naar Afrika? Bereid je voor op de perfecte manier!

Een van de mooiste en toch minst bereisde continenten ter wereld is Afrika. Hier vind je prachtige landen, ruwe diamanten en ongerepte natuur. Ben je van plan om Afrika aan te doen op je wereldreis? Bereid je dan zo voor!

Van het zien van de meest spectaculaire dieren tijdens een safari tot je verwonderen aan de kleurrijke steden en dorpjes. Van de tradities van de originele stammen tot de groeiende economieën. Afrika is een continent van duizend-en-één verhalen waar je nooit genoeg van krijgt.

Helaas is het momenteel te gevaarlijk om alle landen te bezoeken, vanwege binnenlandse conflicten, terroristische aanslagen of het gevaar voor bijvoorbeeld ontvoeringen. Toch zijn er nog genoeg landen en plekken die je wél kunt bezoeken, waardoor het mogelijk is Afrika aan te doen tijdens je wereldreis. En als je dat dan van plan bent, kun je je op alle mogelijke manieren voorbereiden.

Met muziek

Wie aan Afrikaanse muziek denkt, associeert deze muziekstijl wellicht met ritmisch zingende vrouwen, die meeklappen op de maat en slaan op hun djembé. Maar zo divers als Afrika is, zo divers is de muziek die ze maken.

Wie op zoek is naar de perfecte soundtrack tijdens een reis door Afrika, zou bijvoorbeeld de Malinese blues van Boubacar Traoré kunnen luisteren, of de Zuid-Afrikaanse rock van Die Antwoord uit Kaapstad. En anders kan je je altijd nog aan Toto’s Africa wagen!

Met spelletjes

Er zijn genoeg spelletjes die een beeld geven van Afrika. Ze helpen je een beeld te geven van hoe een land eruit ziet, van de legendes, de verhalen en geschiedenissen waarop de culturen zijn gebouwd. Van de piramides van Egypte en de legendes van de farao’s tot de vele wilde dieren die de uitgerekte vlakten van de Serengeti bevolken.

Hou je van voetbal? Dan geeft een spel over de Africa Cup je een idee hoe het voetbal er daar uit ziet. Dierenliefhebber? Ga dan voor King of Africa of Legend of Africa. Al deze spelletjes helpen je om meer te weten te komen over de cultuur van het land waar je op dat moment bent.

Met films

Er zijn genoeg mooie films gemaakt over Afrika. Zuid-Afrika heeft een levendige filmindustrie, met de film over de jonge gangster Totsi in de sloppenwijken van Kaapstad als een van de hoogtepunten. De film Timbuktu geeft een prachtig beeld van het eenzame nomadenbestaan in de woestijn, terwijl de filmindustrie in Nigeria ook wel de Hollywood van Afrika wordt genoemd.

Hotel Rwanda en Beast With No Nation zijn allebei zeer gewelddadige films, maar geven ook een mooie blik op de realiteit van het continent dat je niet te zien krijgt als toerist.

Met boeken

Voorafgaand aan je reis of onderweg: er zijn genoeg Afrikaanse schrijvers of boeken over Afrika die absoluut op je leeslijst horen als je een reis naar dit schitterende continent wil maken. De Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone reisde naar de oorsprong van de Nijl en schreef daar het boek Bronnen van de Nijl over.

De wederom Britse reisschrijver Redmond O’Hanlon ging naar de Congo, en schreef daar het gelijknamige boek over, terwijl de Afrikaanse schrijvers Binyavanga Wainaina, Ronelda Kamfer en Toni Morrison ook absoluut de moeite waard zijn!

Voor het laatst bijgewerkt op 2 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het voorbereiden van een reis naar Afrika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam