Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica & Panama

Zaterdag 16 februari

Ik had dus gisteren al mijn mening opgemaakt: ik blijf geen dag langer op Bastimentos. Onvoorstelbaar eigenlijk dat dit eiland ook nog een nationaal park is. Weer m’n rugzak ingepakt en een boot gecharterd naar Bocas del Toro. Het weer was opgeklaard, gisteren hing er de hele dag een zwaar wolkendek boven de eilanden. Op mijn dooie gemak wilde ik een hotelletje uitzoeken. Ik had er een paar bezocht, maar ik vond de kamers òf te duur òf niet leuk.

Bocas del Toro Island, Panama.Eerst maar even ontbijten, het was tenslotte vroeg en ik had alle tijd. Even later ging ik verder met mijn tweede ronde en wat bleek: alle hotels zaten vol! Toen ging ik maar weer terug naar een van de eerste hotels waar ik over twijfelde, en ook daar was de kamer weg! Nog een paar hotels af geweest en uiteindelijk zeulend met mijn rugzak en nat van het zweet een kamer genomen die ik in het begin niks vond. Ja, het zoeken naar leuke accommodatie houd je wel bezig als reiziger. Er gaat veel tijd in zitten en kost je een hoop zorgen – het is bijna hetzelfde als werken. Misschien moet ik wat langer op één plek blijven.

Op/in Bocas del Toro van een achtjarig jongetje een fiets gehuurd en naar het strand gefietst, waar je alleen bij eb op kunt liggen. Bij vloed kun je er ook wel liggen, maar dan wordt je handdoek nat. Op het strand ging het zwemmen gepaard met het nauwkeurig bespieden van mijn kleine rugzakje. Overal werd gewaarschuwd dat je goed op je spullen moet passen op het strand, er zijn veel kleine jongetjes die er zo mee aan de haal gaan. Ik durfde bijna niet kopje onder te gaan en als ik jongetjes in de verte zag aankomen rende ik terug naar mijn handdoek. Het sleuteltje van mijn fiets had ik om mijn pols vastgebonden – met een touwtje (natuurlijk). Als een van de jongetjes er met mijn bezittingen vandoor zou gaan, kon ik nog snel op de fiets springen er achterna racen. Kortom, dit leverde allemaal weer een hoop stress op, terwijl ik juist van mijn stress af wil!

‘s Avonds kwam ik Rob weer tegen en met hem kon ik mijn stress wegdrinken in een lawaaierige bar. Hij was nog net zo stug, maar ik heb me toch wel vermaakt met het keuvelen over onderwerpen als Panamese vrouwen, de geur van nieuw geld en een nieuw fenomeen: internettende ouders.

► Lees verder naar zondag 17 februari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam