Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica

Maandag 18 februari

Bahía is zo’n beetje wat ik zocht. Het is een piepklein dorp, er is een prachtig metersbreed strand, er is een ansichtkaartblauwe lucht en er is geen fuck, maar dan ook werkelijk geen fuck te doen. Behalve luieren en niks doen dan.

Deserted beach at Bahía, Costa RicaHet is geen traditioneel backpackersoord, het aantal rugzaktoeristen is hier schaars. Geen luidruchtige semi-relaxed backpackerscafés vol met wietrokende hippies en banana-pancake etende versleten reizigers met hun haar door de war die meezingen met Bob Marley. Geen kantoortjes met bordjes waarop snorkeltrips, duiktrips, paardrijtrips, wandeltrips en ‘adventure’ trips worden aangeboden, waar een bruinverbrande Amerikaan achter de balie staat met haar dat door water en zon is gebleekt. Geen winkeltjes waar handgemaakte souvenirs, Mars-repen, handgeweven hangmatten, traditionele Costa Ricaanse muziek en kleurige surfbroeken worden verkocht. Ook geen uitbaters die ansichtkaarten en tweedehands Engelstalige pockets verkopen – helaas voor mij want daar was ik eigenlijk wel naar op zoek.

Geen bank, geen postkantoor, geen busstation, maar wél een minuscuul internetcafé. Wél enkele soda’s, de Costa Ricaanse snackbar, naast elkaar waar geen mens is te zien. Wél op loopafstand een nationaal park dat zo onderontwikkeld is dat het de parkwachter bij de ingang geen moer kan schelen of je wel of geen entree betaalt. Wél een mooi strand dat zo breed is dat je de zee vanaf je handdoek nauwelijks kunt zien. Dat zo groot is dat je het strand bijna voor je alleen hebt en dat je alleen héél in de verte bewegende stipjes ziet, een teken dat er ook nog andere levende wezens zijn.

Wél een zon die zo heet is dat ik alweer ben verbrand, ondanks dat ik dacht dat ik al een kleurtje had. En wél een hele hoop luidruchtige Nederlanders in mijn hotelletje, net niet aardig genoeg lijkend om me daarbij aan te sluiten. En een ‘dorpsgek’, een irritante jongen die ik de komende dagen krampachtig probeer te ontwijken.

► Lees verder naar dinsdag 19 februari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam