Koningaap - Costa Rica

Reisverhaal Costa Rica

Woensdag 20 februari

Hier trekken niet alleen kakkerlakken mijn gezichtspieren naar boven, maar ook groene kikkers. Ze zitten in het toilet en in de douchecel en ze zijn zo groot als tennisballen. Iedere keer als ik de deur open doe en het licht aan knip, huppelen ze weg met hun zware massieve lichamen. Je hoort het ook duidelijk: plop, plop, plop (dat is vrij vertaald ongeveer het geluid dat ze maken). Ze zitten gelukkig niet in mijn hut, in tegenstelling tot de kakkerlakken die ik met een verfomfaaide kleerhanger probeer weg te jagen.

Vannacht zat er ook een beest, ik weet niet of het een reptiel, een insect of een vogel was, naast mijn hut ‘joehoe’ te roepen, dat werd beantwoord met een ‘joehoe’ heel in de verte. Het is parentijd, denk ik. Het hield me uit mijn slaap en ik besloot ook ‘joehoe’ te roepen als afleidingsmanoeuvre, maar dat hielp niet. Pas toen ik de radio aanzette en een scherpe pieptoon liet horen werd het stil.

Over flora en fauna gesproken, ook op het strand barst het er van. Het strand ligt in een nationaal park dus alles dat kruipt en zwemt wordt niet al te veel gehinderd door gemotoriseerd verkeer. Zo zie ik veel krabben in alle soorten en maten naar hun holletjes rennen. In het water vlak voor de golfslag zag ik allerlei beestjes lange slierten in het zand trekken. Ze waren net aangespoeld en probeerden in de zanderige en natte bodem te kruipen, daarbij kronkelende sporen achterlatend. Ik dacht eerst dat het zeewier was, totdat ik een keer van dichtbij keek en zag dat er beweging was.

Elke ochtend ga ik een paar uur naar het strand om te zwemmen en te zonnebaden, totdat ik het verbrandingsstadium voel naderen en een koude douche nodig heb. De rest van de dag spendeer ik met lezen – vlak voordat de Nederlanders gisteren vertrokken heb ik mijn Op Pad nog voor een dikke Grisham kunnen ruilen. ‘s Avonds raakte ik geanimeerd in gesprek met Marco en Agar, een vriendelijk Italiaans stel uit Sicilië. Ze spreken niet zo goed Engels, maar met behulp van een schriftje en een officieus Pictionary konden we elkaar toch heel wat verhalen vertellen. De gekke Amerikaan weet ik nog altijd te ontwijken.

► Lees verder naar donderdag 21 februari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam