Dagboek van een wereldreis

Maandag 11 maart (dag 128)

Wat een staaltje Nepalese bureaucratie en corruptie heb ik vandaag beleefd, waar ik zelf ook ten dele aan heb meegewerkt. Om te beginnen vloog het vliegtuig van Royal Nepal Airlines (ook) niet, ondanks dat het me lukte vanochtend een instapkaart te bemachtigen. Samen met enkele andere passagiers kregen we te horen dat het te hard waaide en dat er daarom geen vlucht zou zijn.

De helikopter van Everest Air, de derde luchtvaartmaatschappij in het complot, vloog wél naar Pokhara. De andere gestrande passagiers van Royal Nepal Airlines vroegen dus hun geld terug en kochten een ticket bij Everest Air voor de dag van morgen, want ze hadden natuurlijk het vertrouwen in Royal Nepal Airlines verloren. Zo had ik, maar omdat ik mijn oorspronkelijke ticket bij Nepal Airways heb gekocht ging ik daar naartoe om m’n geld terug te vragen. De man van Nepal Airways verzekerde me echter dat ik met mijn ticket gewoon morgenochtend met Everest Air mee kon gaan en dat ik geen nieuw ticket hoefde te kopen.

Voor de zekerheid ging ik bij het kantoor van Everest Air toch even controleren of m’n naam op de passagierslijst stond, en dat bleek niet het geval te zijn! Tot mijn grote schrik werd ik onderaan de lange reservelijst gezet, wat zou betekenen dat ik misschien nog vele dagen in het saaie Jomsom moet blijven! En ik had vandaag al de grootste moeite om de dag door te komen. Ik ging dus kwaad naar Nepal Airways, omdat ze me de garantie hadden gegeven dat ik morgen weg kan vliegen.

Vanaf dat moment gingen de dingen heel snel. Ik samen met de man van Nepal Airways naar Everest Air, maar er viel niet aan de passagierslijst te tornen. Naar Royal Nepal Airlines, maar daar waren ze aan het lunchen. Ik heb flinke stampij gemaakt met de man van Nepal Airways. Hij moest er maar voor zorgen dat ik morgen met Everest Air kan vliegen, zoals beloofd. Anders had ik vanochtend ook een ticket gekocht bij Everest Air, net als de andere passagiers. De man van Nepal Airways (ik had eigenlijk zijn naam moeten vragen) zei tegen mij dat mijn gestrande medepassagiers vanochtend helemaal geen ticket bij Everest Air konden kopen omdat die vlucht dagen geleden al was volgeboekt.

Dat was dus niet waar, want ik heb het ze zelf zien doen. Hij geloofde mij niet, dus nam ik hem mee naar de andere gestrande passagiers die op een terrasje zaten te relaxen om hem de waarheid onder de neus te wrijven. Weer naar Everest Air, waar die man daar weer tegen de man van Nepal Airways had gelogen over de passagierslijst. Ik hield vol dat ik morgen weg wil vliegen, dus is er iemand van de passagierslijst omgekocht om met mij te ruilen. Ik moest daarover weer mijn mond houden omdat er buiten nog een dozijn kwade klanten van Nepal Airways stond die morgen met Everest Air willen vliegen. Of ik morgen inderdaad wegvlieg….

► Verder lezen naar dinsdag 12 maart.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam