Dagboek van een wereldreis

Dinsdag 16 januari (dag 73)

Belachelijk vroeg opgestaan, want de check-out tijd was maar liefst acht uur. Sommige hotels hebben de vervelende gewoonte een check-out tijd te hebben van 24 uur, dus als je heel vroeg arriveert moet je ook heel vroeg weer vertrekken. Tegen de verwachting in lukte het me vrij gemakkelijk een gereserveerde plek te krijgen in de trein voor vanavond. In een stoffig kantoortje moest ik een formulier ondertekenen waarna ik zonder verder gehaper een plaats kreeg toegewezen.

Naar het postkantoor, nog geen pakje, dus dat is vrijwel zeker geconfisqueerd door de plaatselijke postbodes. Geld opgenomen bij een bank met mijn creditcard, en jee, wat gaat dat primitief. In de kelder moest ik plaatsnemen tussen grote stapels papieren, formulieren, rekeningboekjes en verouderde computers. Tijdens het urenlange wachten kon ik zien hoeveel meneer Sadyah op zijn rekening heeft staan. Ik moest vier verschillende formulieren invullen, die direct daarna in de papierrommel verdwenen. Ik hoop maar dat ze iets verkeerds doen waardoor het geld nooit van mijn rekening wordt afgeschreven. Volgens mij weten ze nauwelijks hoe het allemaal werkt en worden er vaak fouten gemaakt.

Naar huis gebeld om ze mij te laten feliciteren, en tot laat in de middag een beetje in allerlei boekenwinkels rondgesnuffeld. Boeken zijn hier zó goedkoop, dat je zo de halve winkel leeg zou willen kopen. Tegen de avond met Margreet afgesproken voor ons afscheidsetentje. Het was een gezellige meid. We hebben adressen uitgewisseld en het was leuk eens een paar (halve) dagen met een Nederlandse op te trekken. Ruim op tijd gearriveerd op het station, waar ik op m’n gemak mijn bed en compartiment in de trein kon opzoeken.

► Verder lezen naar woensdag 17 januari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam