Dagboek van een wereldreis

Zaterdag 17 februari (dag 105)

Weer een dag voorbij, wat gaat de tijd toch snel. Je huppelt een beetje heen en weer en voordat je het weet zie je met een beetje geluk de zon al onder gaan (in Calcutta is de luchtvervuiling zo erg dat de zonnestralen zich nauwelijks door de smoglaag kunnen boren). Ik voelde me bijzonder fit en energiek vandaag, dus ik heb maar liefst vijf bezienswaardigheden afgerend: de Sint Paul’s kathedraal, het Victoria Memorial, de horticulturele tuin, de dierentuin en het Birla Planetarium.

Het was vandaag vooral stoffig ex-kolonialistisch Engeland en semi-wetenschappelijk vertier dat mijn blik en aandacht passeerde. Het Victoria Memorial deed me van de buitenkant erg denken aan het Capitol in Washington D.C., maar dat zal wel met mijn te grote verbeeldingskracht te maken hebben. Binnen zag het er in ieder geval uit alsof je elk moment koningin Elisabeth kon tegenkomen.

Ik ben trouwens ook weer eens verkast, naar het “hotel” van het Leger des Heils direct tegenover mijn vorige hotel. Ik betaal nu één euro vijftig per nacht in plaats van twintig euro, en dat merk je meteen aan de degradatie van de faciliteiten. Het is echter wel gezellig vol met andere buitenlanders. Helaas wel veel Engelsen en ex-Engelsen die naar de nieuwe wereld zijn geëmigreerd. Ik probeerde nog te communiceren met twee Schotten, maar ze waren met hun accent onverstaanbaar voor mij.

► Verder lezen naar zondag 18 februari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam