Dagboek van een wereldreis

Woensdag 20 december (dag 46)

Dit is echt het goede leven: lekker uitslapen en heerlijk buiten ontbijten in het zonnetje. Niet nadenken over wat je allemaal nog moet doen, maar gewoon alles zijn gang laten gaan, je neus volgen en zien waar je uitkomt. Dus spontaniteit laten overheersen en laten overwinnen!

In het hotel kwam ik een andere Nederlandse jongen tegen, Paul (cabaretier uit Amsterdam), met wie ik vandaag ben opgetrokken. Hij was wel een oudere jongere, maar gelukkig niet zo’n hippietoerist. Na alle souvenirwinkels te hebben gepasseerd hebben we een berg(je) beklommen, waar we boven bij een tempel uitkwamen. Bovenop de berg een paar uur doorgebracht, met een prachtig uitzicht op de woestijn in dit deel van India. In het stadje beneden had ik een cd gekocht met ‘Indian relaxation music’, dus met de discman op was het relaxen op en top.

Beneden bij het hotel genoten van de zonsondergang, de zon die neerdaalt achter de tempels rondom het meertje. Het is heel mystiek, met tromgeroffel dat steeds harder en sneller klinkt en plotsklaps ophoudt als de zon hélemaal is verdwenen. Terwijl ik dit schrijf word ik wel continu gestoord door hele hordes vliegen die het op mijn pannenkoek hebben gemunt. Het is in India sowieso een beestenboel. Overal kamelen, olifanten in het verkeer, heilige koeien (die beesten boffen maar), apen in de winkelstraten, reuzekakkerlakken in het toilet, een groene hagedis op mijn toilettas, rode en groene vogeltjes, stieren, etc. Ik ben benieuwd hoe veel meer leden van het dierenrijk ik nog tegenkom (vooral in het toilet of tussen mijn lakens!).

► Verder lezen naar donderdag 21 december.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam