Dagboek van een wereldreis

Vrijdag 24 november (dag 20)

We zijn de kou meer dan zat, dus vertrokken we naar Aqaba in het uiterste zuiden van Jordanië in de hoop dat het daar wat warmer zou zijn. Driehonderd kilometer reden we door de woestijn, en inderdaad verdwenen de wolken en kwam de zon tevoorschijn. Maar het bleef koud en guur.

Het was een prachtige busrit door de ongerepte woestijn. Tussen hoge zandbergen door en…. we hebben voor het eerst kamelen in het wild gezien! Ik zag langs de weg al overal bordjes met “pas op voor overstekende kamelen”, maar het werd natuurlijk pas echt leuk toen we ze in het echt zagen. Jammer alleen dat ons busje er zo snel voorbij scheurde. Tegen de avond kwamen we aan in Aqaba aan de Rode Zee, en binnen een uurtje hadden we zo’n beetje de hele stad al gezien. En we willen hier twee nachten spenderen! Dat wordt dus een verplicht dagje relaxen, wat op zich ook niet zo erg is.

‘s Avonds gingen we (weer) eten bij de Pizza Hut, toen we opeens een aardbeving meemaakten (de eerste in mijn leven). Het was waarschijnlijk nog een naschok van de hevige van drie dagen geleden. Het duurde ongeveer een halve minuut en het was een gek gevoel de hele grond onder je te voelen bewegen. Ook wel een beetje beangstigend. Alles bewoog en rinkelde in de Pizza Hut. In ons hotel slapen veel mensen op het dak omdat ze bang zijn dat door een nieuwe hevige aardbeving het hotel in elkaar stort. Wij slapen liever niet in de kou en nemen het risico door op de eerste etage een kamer te nemen.

► Verder lezen naar zaterdag 25 november.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam