Dagboek van een wereldreis

Maandag 4 december (dag 30)

Ik heb een visum voor Bahrein! Gisteren was ik nog teleurgesteld over de traagheid van de ambassade van dat golfstaatje en zou ik nog minstens een week op antwoord moeten wachten. Maar vandaag werd ik volkomen onverwachts in mijn hotel opgebeld dat ik mijn visum op kon halen! Dat zal je net zien, nadat ik gisteravond alle informatie over Saudi-Arabië en Bahrein heb verscheurd en weggegooid. Dán gebeuren dit soort dingen, maar gelukkig heb ik mijn Middle East Guide nog.

Ik kreeg het te horen nadat ik naar de ambassade van India was gegaan om te informeren over mijn visum voor dat land. Officieel duurt het een week, maar er werkt een heel aardig meisje op de ambassade die zich zou inspannen om mijn visum morgen al rond te krijgen. Dat is toch twee dagen eerder dan normaal. Ze vond vooral mijn paspoort heel mooi, en ze vertelde dat ze al eens in Nederland was geweest en er graag naar zou willen terugkeren.

Ik ben er nog niet, ik moet ook nog een visum voor Saudi-Arabië proberen te bemachtigen. Die krachtinspanning ga ik morgen aan. Na al dit diplomatieke gedoe ben ik naar een voorstelling van het Jordaanse leger in het Koninklijk Theater geweest. Klassieke muziek, en het klonk fantastisch. Eigenlijk mocht je zonder uitnodiging niet binnenkomen, maar een van de suppoosten was zo aardig me stiekem binnen te laten. Niet alle Arabieren zijn zo slecht.

► Verder lezen naar dinsdag 5 december.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam