Dagboek van een wereldreis

Maandag 5 februari (dag 93)

Soms zijn er van die dagen dat je weinig meemaakt. En hoewel die dagen schaars zijn, was het vandaag zo’n dag. Ik heb eigenlijk geen andere dingen beleefd dan eerder tijdens mijn wereldreis, ik ben niet voor verbazingwekkende verrassingen komen te staan en zelfs het landschap was eentonig en veranderde niet.

Na het gebruikelijke ontbijt, het krantje lezen (The Hindu) en het wekelijkse travellers cheques wisselen bij de State Bank of India, de trein gepakt naar Tiruchiparelli, een stad vol met tempels ten noorden van Madurai. Eenmaal daar aangekomen bleek er een één of andere politieke conferentie aan de gang te zijn waardoor alle hotels waren volgeboekt. Logischerwijs weer een gevolg van de overbevolking in dit land. Als er ergens iets aan de gang is, is er meteen geen plek meer te krijgen. Ik heb bij een stuk of vijf hotels geïnformeerd of er kamers vrij waren, maar toen geloofde ik het wel.

Met de bus naar Tanjavur, of Tanjore, maar je zégt Tanjour (uiterst verwarrend allemaal), een stad die het naar het schijnt ook van de tempels moet hebben. Het busstation van Tanjavur hebben ze heel handig vier kilometer buiten de stad geplant, dus vlak na aankomst was ik even de weg kwijt. Volgens de Lonely Planet-gids lag het busstation namelijk midden in de stad. Ik heb me laten afzetten door een riksjachauffeur en een vies hotel gevonden.

► Verder lezen naar dinsdag 6 februari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam