X

Reizigers vinden eten in Cuba en Egypte niet lekker

Amsterdam, 30 mei 2018 – Reizigers vinden het eten in Cuba en Egypte niet zo lekker. Deze twee landen zijn met een 6,6 en 6,9 de minst gewaardeerde culinaire vakantielanden ter wereld. Dat blijkt althans uit een onderzoek van beoordelingssite 27vakantiedagen.nl, die de reviews van ruim 3500 Nederlandse reisliefhebbers heeft uitgeplozen.

Het Cubaanse eten vinden reizigers vooral eentonig, met dagelijks rijst, zwarte bonen en kip op het menu. ,,Er was weinig variatie en echt lekker koken konden ze niet”, zegt een reiziger. ,,Het was vooral heel erg vet allemaal.” De uitkomst is niet zo verrassend voor een land waar een groot deel van de inwoners nog afhankelijk is van voedselbonnen. Wij van de Wereldreizigersclub vonden het eten in Cuba en Egypte overigens wel meevallen tijdens onze rondreizen in die landen.

De top 5 van minst lekkere landen wordt verder aangevuld door de Filipijnen, Bolivia en Brazilië. Ook de Verenigde Staten scoren niet heel hoog, met een 7,2 als gemiddeld cijfer. ,,Amerika heeft als uitvinder van junkfood natuurlijk een niet al te beste naam in Nederland”, stelt 27vakantiedagen.nl. Reizigers hekelen de veel te grote super-size porties en de veel te vette happen.

Azië en Zuid-Europa worden enigszins voorspelbaar als het best beoordeeld, als het op het eten aankomt. Italië, het land van de legendarische pasta en pizza, krijgt met een 9,1 het hoogste cijfer. In Azië zijn de keukens van Thailand (9), Indonesië (8,6), India (8,4) en Japan (8,4) geliefd bij culinair aangelegde reizigers. Rondreizen in Azië is altijd een feest voor lekkerbekken vanwege de exotische vibe, de kruiden en de goedkope street food-cultuur.

Opvallend genoeg kent het enige Aziatische land dat vrij laag scoort qua eten – de Filipijnen – in zijn culinaire aanbod juist veel Amerikaanse invloeden.

Eric: Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!
Nog meer reistips
Twitter Facebook Google+ Pinterest