Vervoer onderweg

Reizen is niet alleen nieuwe indrukken opdoen en bijzondere plaatsen ontdekken, maar vooral ook veel bewegen. Je verplaatsen van de ene plek naar de volgende. Voor sommige reizigers is het reizen zelf al een doel op zich: het voorbijglijdende landschap, de afwisselende wolkenluchten, de steeds andere steden, de ontmoetingen met andere reizigers en de verandering van kleuren, smaken en geuren. ,,I love to travel, but I hate to arrive“, zei Albert Einstein eens. Er zijn legio manieren om je te verplaatsen op deze aardbol.

Reizen per vliegtuig

KLMVliegen is het makkelijkste om grote afstanden te overbruggen, maar er komt ook heel wat bij kijken. Het kopen van een vliegticket is geen sinecure, en hoe doe je dat tijdens een wereldreis? Wat doe je als je vlucht is vertraagd of geannuleerd en hoe ga je om met een jetlag? Lees hier alles over het kopen van een vliegticket, luchtvaartmaatschappijen, vliegangst en andere tips en trucs.

Reizen per trein

Reizen per treinMet de trein kun je grote afstanden overbruggen, maar je ziet ook wat onderweg, het kan comfortabel zijn en het is romantisch. Hier vind je uitgebreide informatie over het kopen van kaartjes, een overzicht van alle spoorwegen, de aanbieders van treinreizen en treinvakanties en tips over reizen met de trein in Europa. Lees hier alles over het reizen per trein.

Reizen per bus

Busmaatschappij MeinFernbusEen lokale bus nemen is de perfecte manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Reizen per bus is een van de meest gebruikte vormen van openbaar vervoer, overal ter wereld. Ook is het de perfecte manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Lees hier alles over het reizen met de bus, het kopen van buskaartjes busmaatschappijen en busreizen.

Reizen per fiets

Reizen per fietsMet de fiets kun je het beste de omgeving verkennen, onder het motto slow travel. Je kunt in principe de hele wereld verkennen per fiets, maar het rijwiel ook meenemen in het vliegtuig, de trein of de auto. In steeds meer landen komen speciale fietsroutes en fietspaden. Lees hier meer over het reizen per fiets, fietsverenigingen, fietsroutes in Europa en handige fietslinks.

Reizen per scooter

Elektrische snorscooterElektrische snorscooters nemen steeds meer toe in populariteit. Dan ben je vaak sneller op je bestemming dan met een auto mogelijk is. Het is niet voor niets dat ze in Azië ver zijn met elektrische scooters. Lees hier meer over het reizen per elektrische snorscooter

Reizen per auto

Reizen per autoMet de auto ben je flexibel en kun je toch nog flinke afstanden afleggen, al kleven er wel kosten aan. Je kunt met je eigen auto op stap of een auto huren. Het maken van een lange road trip kan ook heel avontuurlijk zijn. Lees hier meer over het reizen per auto, een overzicht van autobonden en informatie en tips over het huren van een auto.

Reizen per camper

Het reizen per camper is hot. Steeds meer vakantiegangers trekken er met de camper op uit, op zoek naar een gevoel van vrijheid. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je hebt te maken met verkeersregels, belastingen en verzekeringen. Lees hier de tips over het reizen per camper

Reizen per motor

Reizen per motorReizen met de motor geeft je het ultieme gevoel van vrijheid en het is avontuurlijk. Je kunt op snelwegen voortrazen, maar ook op binnenweggetjes rijden waar auto’s nauwelijks kunnen komen. Lees hier meer over de voor- en nadelen van het reizen per motor, motorverenigingen en motorreizen.

Reizen per taxi

Het kan een van de grootste ergernissen opleveren als je op reis bent: een ritje met een taxi. Op veel plekken zijn taxichauffeurs niet te vertrouwen, of je nou in Amsterdam bent of in Ouagadougou. Met enkele handige tips kun je voorkomen dat je een belachelijke hoge prijs moet betalen, want een taxi is vaak toch wel handig. Lees hier meer over het reizen met de taxi.

Reizen per boot

Reizen per boot is de ultieme vorm van slow travel. Met het vliegtuig ben je binnen 24 uur in Australië, maar met een boot doe je daar enkele maanden over. Vervoer per boot is de ideale manier om te onthaasten. Lees hier meer over het reizen per boot

Liften

Tips en informatie over liftenLiften is spannend, onvoorspelbaar en goedkoop. Vooral in rijke westerse landen bespaar je geld. Via speciale websites voor lifters vind je tegenwoordig gemakkelijk een rit. Lees hier meer over de voor- en nadelen en hoe je het beste een lift kunt zoeken.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 december 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vervoer onderweg, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam