Adverteren op deze site

Adverteren op de website van de WereldreizigersclubMet een advertentie op de website van de Wereldreizigersclub kunt u de fervente reizigers bereiken! De bezoekers van de site bestaan voor het grootste deel uit personen die veel, intensief en ver reizen. Zij besteden relatief veel tijd en geld aan het reizen en willen de reis zoveel mogelijk zelf organiseren. Ze maken verre reizen, maar vieren ook vakantie dichtbij en gaan regelmatig op een stedentrip. Qua leeftijd vallen de meesten in de groep tussen de 20 en 40 jaar. Voor bedrijven en instellingen die zich richten op actieve reizigers, is dit de perfecte plek om zichzelf te profileren!

Tarieven

Tarieven worden per halfjaar berekend en zijn exclusief btw. De hoogte van de tarieven hangt mede samen met het aantal bezoekers van de site van de Wereldreizigersclub. De website heeft anno 2017 gemiddeld 30.000 unieke bezoekers en 45.000 tot 50.000 page views per maand (gegevens zijn afgeleid van statistiekenprogramma’s, zoals Statcounter en Google Analytics).

Op zoekmachine Google verschijnt de website als een van de eersten na het intikken van het woord ‘wereldreis’ en de Google Pagerank is 4. De Trust Flow is 53 en de Citation Flow is 51. De Domain Authority en Page Authority is 44. Op Twitter heeft de Wereldreizigersclub op het account twitter.com/reizigersclub ruim 2300 volgers. De site bevat ongeveer 3000 pagina’s en meer dan 400 nieuwsberichten. Hieronder staan de statistieken van de afgelopen twee maanden (bron: Statcounter).

Het is op vijf manieren mogelijk een advertentie te plaatsen. De tarieven zijn geldig voor 2017.

1. Tekstlink

Het is mogelijk een tekstlink te plaatsen in de linkerkolom, op één of meerdere pagina’s, of in de tekst van een pagina zelf. Dit kan een do follow-link of een no follow-link zijn, al naar uw wens.

– Betaalde tekstlink in de linkerkolom op de homepage www.wereldreis.net (bovenaan pagina, onder ‘reisnieuws’, maximaal 32 karakters): € 100,00 per halfjaar.

– Betaalde tekstlink in de linkerkolom op een van de onderliggende pagina’s (bovenaan pagina, onder ‘reisnieuws’, maximaal 32 karakters): € 25,00 per halfjaar of € 50,00 voor een jaar.

– Betaalde tekstlink op www.wereldreis.net/reislinks/reislinks-algemeen of in de tekst in de brede rechterkolom op een van de onderliggende pagina’s: € 25,00 per halfjaar of € 50,00 per jaar. Bij de bestelling in één keer van minimaal vier tekstlinks krijgt u een korting van 25 procent (bij vier links bedragen de kosten dan € 150,00 per jaar). Een betaalde tekstlink in de brede rechterkolom op de homepage www.wereldreis.net is niet mogelijk om redactionele redenen – we willen de content regelmatig kunnen vernieuwen en afwisselen.

2. Advertorial

Het is mogelijk een gastartikel, een redactionele bijdrage of een advertorial aan te leveren voor de website. Dit betreft één pagina van maximaal 600 woorden. Wij zorgen ervoor dat de pagina de look & feel krijgt van de rest van de website en zorgen ook voor bijbehorende afbeeldingen of illustraties. U kunt natuurlijk zelf ook bijbehorende foto’s aanleveren. In de tekst kunnen één of twee externe links opgenomen zijn. Dit kan een do follow-link of een no follow-link zijn, al naar uw wens.

Het tarief voor een gastartikel bedraagt € 60,00 waarbij het minstens twee jaar op de website blijft staan. Voor € 100 staat het minstens drie jaar online. Het blijft in die periode vindbaar via zoekmachines als Google. In alle gevallen wordt het gastartikel zes maanden aangekondigd op een prominente plek, bijvoorbeeld onder het kopje ‘Reisspecials’ in de linkerkolom of binnen een veelbezochte rubriek, zoals Reistips of Reisnieuws.

U kunt een advertorial ook door ons zelf laten schrijven, waarbij we zelf een passend onderwerp zoeken. In de tekst verwerken we de links die u heeft aangegeven. De website van de Wereldreizigersclub is onderdeel van het communicatie- en tekstbureau Xozo Communicatie en we hebben ruime ervaring met het schrijven van advertorials en webteksten. Dit is een voorbeeld van een advertorial die we in opdracht van Corendon hebben geschreven. Daarvoor bedragen de extra kosten eveneens € 60,00.

3. Advertentiebanner

Bovenaan een pagina of op een andere positie op een pagina kunt u een liggende advertentiebanner plaatsen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een banner van 800 bij 100 pixels. De banner linkt naar een externe pagina. Dit kan een do follow-link of een no follow-link zijn, al naar uw wens.

De advertentiebanner is een jpg-bestand en lijkt dus op een foto of een afbeelding. Hierdoor wordt de advertentie niet geweerd door adblockers. Onze website is een responsive site, dus de banner is ook normaal te zien op smartphones.

Advertentiebanner 800 x 100 pixels

Het tarief voor een banner op een pagina bedraagt € 25,00 per halfjaar of € 50,00 per jaar. Bij de bestelling in één keer van minimaal vier banners krijgt u een korting van 25 procent (bij vier banners bedragen de kosten dan € 150,00 per jaar). Dit kan uiteraard ook dezelfde banner zijn, die op meerdere pagina’s verschijnt. Om redactionele redenen is een advertentiebanner bovenaan op de homepage niet mogelijk.

Advertentiebanner 292x220pxOok is het mogelijk te adverteren met een kleinere, rechthoekige banner voor in de linkerkolom op de website. Het formaat is 292 x 220 pixels. Hiernaast ziet u een voorbeeld. Deze advertentie is eveneens een jpg-bestand. De rechthoekige banner kunnen we plaatsen op een specifieke pagina. Bovenaan in de linkerkolom is het tarief  € 75,00 per jaar. Halverwege de linkerkolom (onder ‘laatste reisnieuws’) is het tarief € 50,00 per jaar.

Het plaatsen van een rechthoekige banner in de linkerkolom bovenaan die te zien is op álle ruim 3000 pagina’s, kost € 1000 per halfjaar. Deze wordt gedurende die zes maanden ruim 200.000 keer gezien (aantal page views van de site in een halfjaar). Halverwege de linkerkolom (onder ‘laatste reisnieuws) op de hele website is het tarief € 500 per halfjaar.

4. Branded content

Op de website van de Wereldreizigersclub is het mogelijk te adverteren in de vorm van ‘branded content‘, waarbij we redactionele aandacht schenken aan uw dienst of product. Een voorbeeld is dat we een nieuwsbericht wijden aan een nieuw product dat u op de markt brengt. Een ander voorbeeld is dat we een redactioneel artikel schrijven over een hotel of een bestemming dat u onder de aandacht wilt brengen.

Een artikel in de vorm van branded content schrijven we zelf en betreft één pagina van maximaal 600 woorden. Ook een nieuwsbericht schrijven we zelf en dit heeft een lengte van maximaal 400 woorden. U levert de basisinformatie of input en de foto’s of illustraties. In het bericht of op de pagina kunnen één of twee externe links worden opgenomen.

Het tarief voor een nieuwsbericht bedraagt € 60. Het tarief voor een pagina binnen een bepaalde rubriek bedraagt € 100. Hiervoor blijft het nieuwsbericht of de pagina minstens twee jaar op de website staan. Uiteraard staan we open om ook andere vormen van branded content te bespreken.

5. Prijsvraag

U kunt ook adverteren op de website door deelname aan een prijsvraag. Met enige regelmaat publiceren we nieuwe winacties op www.wereldreis.net/prijsvraag/. Voor de prijsvraag stelt u een product ter beschikking dat verwant is met reizen, zoals bijvoorbeeld een reisgids, een reisartikel, een vliegticket of een reis. U kunt zelf de tekst aanleveren (maximaal 400 woorden), of de tekst door ons laten verzorgen.

De prijsvraag heeft een duur van 2 maanden. Bezoekers van de website kunnen meedoen door het sturen van een e-mail of door het leveren van een creatieve bijdrage (voor te winnen producten vanaf  € 100,00). De Wereldreizigersclub geeft bekendheid aan de prijsvraag via Twitter, Facebook, prijsvragenwebsites e.d. Eerdere winacties leverden honderden tot soms meer dan duizend inzendingen op.

De Wereldreizigersclub selecteert at random de winnaar(s) en stuurt de adresgegevens naar u toe. U draagt zelf zorg voor het versturen van het product naar de winnaar. Prijsvragen die zijn afgelopen, blijven online staan. Behalve het leveren van het product voor de winactie, zijn hier geen verdere kosten aan verbonden.

Voorwaarden

– De minimale advertentieperiode is een halfjaar. Voor banners is een kortere periode bespreekbaar.

– Adverteren is alleen toegestaan aan bedrijven en instellingen die actief zijn in de reiswereld of zich met hun dienstverlening voor een deel richten op reizigers. Bijvoorbeeld: reisorganisaties, reisbureaus, vliegtuigmaatschappijen, autoverhuurbedrijven, hotels, restaurants, reisboekenwinkels, buitensportwinkels, fabrikanten van reisartikelen, reistijdschriften, verzekeringsmaatschappijen en banken.

– De redactionele inhoud van de website is volledig onafhankelijk en staat los van de boodschap van de advertentie of de advertorial. De inhoud van de advertentie valt buiten de verantwoordelijkheid van de Wereldreizigersclub.

– De tarieven kunnen met ingang van een volgende maand worden gewijzigd, afhankelijk van de verandering in het aantal bezoekers. Eenmaal aangegane advertentie-overeenkomsten blijven voor de betreffende contractduur echter onveranderd.

De procedure

Indien u interesse heeft om te adverteren op de website van de Wereldreizigersclub, kunt u een e-mail sturen naar info@wereldreis.net. U wordt verzocht in deze e-mail de naam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf of instelling te vermelden, samen met de gewenste advertentie of advertorial, de plaats op de site en de ingangsdatum. Ook voor informatie over adverteren op deze site kunt u dit e-mail adres gebruiken. Bij serieuze belangstelling kunt u bij ons een mediakit aanvragen, met meer statistieken en een overzicht van de best bezochte pagina’s. We helpen u graag bij het aanstippen van populaire pagina’s die wellicht interessant zijn voor een advertentie of een tekstlink.

Nadat per e-mail de overeenkomst is gesloten, wordt u verzocht de betreffende tekstlink met bijbehorende beschrijving of de tekst van het gastartikel naar de Wereldreizigersclub te zenden. De tekstlink of het gastartikel wordt op de afgesproken datum geplaatst op de website tot het einde van de contractperiode. Daarna wordt de advertentie van de site verwijderd, tenzij u aangeeft de advertenties voor een nieuwe periode op de site te willen plaatsen. De factuur ontvangt u per e-mail. Als het te betalen bedrag niet binnen 30 dagen is voldaan, wordt de advertentie van de site verwijderd.

Over de Wereldreizigersclub

De Wereldreizigersclub, in 1996 ontstaan als een fictieve club voor reizigers, is een onafhankelijke Nederlandstalige site die gericht is op reizen, vakantie, recreatie en toerisme, overal ter wereld. De site is opgericht en eigendom van voormalig wereldreiziger en ex-journalist Eric Wendel, eigenaar van Xozo Communicatie in Amsterdam. Lees hier meer informatie over het ontstaan van de Wereldreizigersclub

De website is niet gelieerd aan een reisorganisatie, een luchtvaartmaatschappij, een toeristenbureau, een uitgeverij of welk ander commercieel bedrijf dan ook. Het doel van de website is het geven van informatie, tips en verstrooiing over alle aspecten van het reizen. De aangeboden reisinformatie is enerzijds een bundeling van een of meer persoonlijke ervaringen van reizigers, anderzijds een verzameling van praktische gegevens die afkomstig zijn van openbare bronnen.

De advertentie-inkomsten worden gebruikt om de site uit te breiden en te professionaliseren. Op het programma staan onder meer het doorvoeren van een vernieuwde, beter ogende, vormgeving, het uitbreiden van praktische reisinformatie van verschillende landen en het invoeren van bulletin boards waar reizigers ervaringen kunnen uitwisselen. Uw advertenties kunnen dus zeer behulpzaam zijn om de site uit te laten groeien tot het belangrijkste verzamelpunt op internet voor de onafhankelijke reiziger uit Nederland en België.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, alles is bespreekbaar. U kunt een mailtje sturen naar info@wereldreis.net of bellen naar 06-22474403. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 februari 2017.

Share Button