Adverteren op deze site

Adverteren op de website van de WereldreizigersclubMet een advertentie op de website van de Wereldreizigersclub kunt u de fervente reizigers bereiken! De bezoekers van de site bestaan voor het grootste deel uit personen die veel, intensief en ver reizen. Zij besteden relatief veel tijd en geld aan het reizen en willen de reis zoveel mogelijk zelf organiseren. Ze maken verre reizen, maar vieren ook vakantie dichtbij en gaan regelmatig op een stedentrip. Qua leeftijd vallen de meesten in de groep tussen de 20 en 40 jaar. Voor bedrijven en instellingen die zich richten op actieve reizigers, is dit de perfecte plek om zichzelf te profileren!

Tarieven

Tarieven worden per halfjaar berekend en zijn exclusief btw. De hoogte van de tarieven hangt mede samen met het aantal bezoekers van de site van de Wereldreizigersclub. De website heeft in 2019 ruim 100.000 unieke bezoekers en meer dan 150.000 page views per maand. Deze gegevens zijn afkomstig van Google Analytics en op verzoek aan te leveren aan serieuze en geïnteresseerde adverteerders.

Op zoekmachine Google verschijnt de website als een van de eersten na het intikken van het woord ‘wereldreis’ en de Google Pagerank is 4. De Trust Flow en de Citation Flow zijn 41. De Page Authority is 41 en de Domain Authority is 31. Op Twitter heeft de Wereldreizigersclub op het account twitter.com/reizigersclub ruim 3000 volgers en op facebook.com/wereldreizigersclub staat de teller op ruim 7000 volgers. Op www.instagram.com/reizigersclub zijn er ruim 1100 volgers. De site bevat ongeveer 3000 pagina’s en meer dan 600 nieuwsberichten.

Het is op zes manieren mogelijk een advertentie te plaatsen. De tarieven zijn geldig voor 2019.

1. Tekstlink

Het is mogelijk een externe tekstlink te plaatsen in de rechterkolom, op één of meerdere pagina’s, of in de tekst van een pagina zelf.

– Betaalde tekstlink op de homepage www.wereldreis.net:

  • Bovenin in de rechterkolom, onder ‘Handig voor op reis’ (maximaal 32 karakters): € 200 voor zes maanden.
  • Onderin in de rechterkolom, onder ‘Nuttige reistips’, (maximaal 32 karakters): € 100 voor zes maanden.

– Betaalde tekstlink in de rechterkolom op een van de onderliggende pagina’s (bovenaan pagina, onder ‘reisnieuws’, maximaal 32 karakters): € 60 voor één jaar. Een uitzondering is de pagina met het overzicht van prijsvragen: hiervoor bedraagt het tarief € 60 voor drie maanden.

– Betaalde tekstlink op een van de onderliggende pagina’s, in de tekst zelf: vanaf € 60 per jaar (dus slechts € 5 per maand). Voor sommige pagina’s gelden hogere tarieven. Een betaalde tekstlink op de main content page van de homepage www.wereldreis.net is niet mogelijk om redactionele redenen – we willen de content regelmatig kunnen vernieuwen en afwisselen. Een banner op de homepage is wel mogelijk (zie onder).

2. Advertorial

Het is mogelijk een gastartikel, een redactionele bijdrage, een gesponsord artikel of een advertorial te plaatsen op de website. Dit betreft één pagina van 600 tot 800 woorden. Wij zorgen ervoor dat de pagina de look & feel krijgt van de rest van de website en zorgen ook voor bijbehorende afbeeldingen of illustraties. U kunt natuurlijk zelf ook bijbehorende foto’s aanleveren.

In de tekst kunnen één of twee externe links opgenomen zijn. Het gastartikel blijft twee jaar op de website staan en blijft in die periode vindbaar via zoekmachines als Google. Het artikel wordt in die twee jaar aangekondigd binnen een passende rubriek, zodat bezoekers het artikel kunnen vinden en raadplegen. Dit zijn de tarieven voor het plaatsen van advertorials en gastartikelen:

  • advertorial geschreven door de redactie van de Wereldreizigersclub:  € 200, plaatsing van 2 jaar.
  • extra optie: aankondiging van het artikel op de homepage: € 60 voor 6 maanden.

We schrijven een advertorial zelf, zodat het past bij de doelgroep van de site en aansluit bij de bestaande content. We willen graag dat het informatieve en leuk geschreven artikelen zijn, waar de bezoekers van de website (de reizigers) ook wat aan hebben.

Voor het artikel zoeken we zelf een passend onderwerp en in de tekst verwerken we de twee links die u heeft aangegeven. Uiteraard kunt u de tekst nog even bekijken voordat deze op de site wordt geplaatst. De website van de Wereldreizigersclub is onderdeel van het communicatie- en tekstbureau Xozo Communicatie en we hebben ruime ervaring met het schrijven van advertorials en webteksten. Dit zijn voorbeelden van advertorials op onze site die we externe adverteerders hebben geschreven:

3. Advertentiebanner

Bovenaan een pagina of op een andere positie op een pagina kunt u een liggende advertentiebanner plaatsen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een banner van 728 bij 90 pixels. De banner linkt naar een externe pagina.

De advertentiebanner is een jpg-bestand en lijkt dus op een foto of een afbeelding. Hierdoor wordt de advertentie niet geweerd door adblockers. Onze website is een responsive site, dus de banner is ook normaal te zien op smartphones.

Het tarief voor een banner op één pagina bedraagt € 60 per jaar (met uitzondering voor sommige populaire pagina’s, waarvoor een iets hoger tarief geldt). Bij de bestelling in één keer van minimaal vier banners krijgt u een korting van 25 procent (bij vier banners bedragen de kosten dan bijvoorbeeld € 180 per jaar). Dit kan uiteraard ook dezelfde banner zijn, die op meerdere pagina’s verschijnt.

Voor € 100 per jaar kunt u ook een banner plaatsen bovenin de pagina’s van een specifieke landencategorie (maximaal 10 pagina’s, waarbij de banner wordt geplaatst op de pagina’s met de meeste bezoekers). Om redactionele redenen is een advertentiebanner bovenaan op de homepage niet mogelijk.

Ook is het mogelijk te adverteren met een kleinere, rechthoekige banner voor in de rechterkolom op de website. Het formaat is 300 x 250 pixels. Hiernaast ziet u een voorbeeld. Deze advertentie is eveneens een jpg-bestand. De rechthoekige banner kunnen we plaatsen op een specifieke pagina of een serie pagina’s (bijvoorbeeld alle pagina’s die over Spanje gaan).

Bovenaan in de rechterkolom is het tarief  € 100 per jaar voor tien pagina’s of binnen een specifieke landencategorie. Halverwege de linkerkolom (onder ‘laatste reisnieuws’) is het tarief € 75 per jaar voor tien pagina’s of binnen een landencategorie.

Het plaatsen van een rechthoekige banner in de rechterkolom bovenaan die te zien is op álle ruim 3000 pagina’s, kost € 1000 per halfjaar. Halverwege de rechterkolom (onder ‘laatste reisnieuws) op de hele website is het tarief € 500 per halfjaar.

4. Branded content

Op de website van de Wereldreizigersclub is het mogelijk te adverteren in de vorm van ‘branded content‘, waarbij we redactionele aandacht schenken aan uw dienst of product. Een voorbeeld is dat we een nieuwsbericht wijden aan een nieuw product dat u op de markt brengt. Een ander voorbeeld is dat we een redactioneel artikel schrijven over een hotel of een bestemming dat u onder de aandacht wilt brengen.

Een artikel in de vorm van branded content schrijven we zelf en betreft één pagina van maximaal 600 woorden. Ook een nieuwsbericht schrijven we zelf en dit heeft een lengte van maximaal 400 woorden. U levert de basisinformatie of input en de foto’s of illustraties. In het bericht of op de pagina kunnen één of twee externe links worden opgenomen.

Het tarief voor een nieuwsbericht bedraagt € 200. Het tarief voor een pagina binnen een bepaalde rubriek bedraagt eveneens € 200. Hiervoor blijft het nieuwsbericht of de pagina twee jaar op de website staan. Uiteraard staan we open om ook andere vormen van branded content te bespreken.

5. Prijsvraag

U kunt ook adverteren op de website door deelname aan een prijsvraag. Met enige regelmaat publiceren we nieuwe winacties op www.wereldreis.net/prijsvraag. Voor de prijsvraag stelt u een product ter beschikking dat verwant is met reizen, zoals bijvoorbeeld een reisgids, een reisartikel, een vliegticket of een reis. U kunt zelf de tekst aanleveren (maximaal 400 woorden), of de tekst door ons laten verzorgen.

De prijsvraag heeft een duur van 2 maanden. Bezoekers van de website kunnen meedoen door het sturen van een e-mail of door het leveren van een creatieve bijdrage (voor te winnen producten vanaf  € 100). De Wereldreizigersclub geeft bekendheid aan de prijsvraag via Twitter, Facebook, prijsvragenwebsites e.d. Eerdere winacties leverden honderden tot soms meer dan duizend inzendingen op.

De Wereldreizigersclub selecteert at random de winnaar(s) en stuurt de adresgegevens naar u toe. U draagt zelf zorg voor het versturen van het product naar de winnaar. Prijsvragen die zijn afgelopen, blijven 2 jaar online staan. Behalve het leveren van het product voor de winactie, zijn hier geen verdere kosten aan verbonden.

6. Product review

De website van de Wereldreizigersclub brengt regelmatig nieuws en berichten over nieuwe, innovatieve en bijzondere reisartikelen en gadgets voor reizigers. Dat betreft bijvoorbeeld nieuw verschenen reisboeken, handige artikelen voor kampeerders of backpackers, originele koffers, reistassen, reiskleding en reisaccessoires, of nuttige elektronische gadgets die handig zijn voor op reis.

U kunt een artikel naar ons opsturen voor een product review, waarbij we in een nieuwsbericht van circa 500 woorden redactionele aandacht schenken aan het product. Dit bericht zullen we ook onder de aandacht brengen via sociale media. Bij het opsturen van een product krijgt u in het betreffende artikel voor 3 jaar een externe link naar uw website. Het tarief voor het schrijven van een product review bedraagt € 100.

Het dient te gaan om een artikel met een minimale waarde van € 50 (of € 20 voor boeken) dat geschikt is voor reizigers of vakantiegangers of verband houdt met reizen, vakantie en recreatie. Als het product niet aan deze criteria voldoet, sturen wij het retour.

Wilt u een product aanbieden voor een product review, dan kunt u dat sturen naar:

Wereldreizigersclub
Marco Polostraat 279-3
1056 DN Amsterdam

Een product dat eenmaal is opgestuurd en op de website beschreven is in een product review, blijft eigendom van de Wereldreizigersclub. U gaat ermee akkoord dat het product eventueel gratis wordt weggegeven bij een actie of prijsvraag op de website. Bij het opsturen van een product is het raadzaam ook een e-mail te sturen naar info@wereldreis.net, zodat we weten dat we het kunnen verwachten.

Voorwaarden

– De minimale advertentieperiode is een halfjaar. Voor banners is een kortere periode bespreekbaar.

– Adverteren is alleen toegestaan aan bedrijven en instellingen die actief zijn in de reiswereld of zich met hun dienstverlening voor een deel richten op reizigers. Bijvoorbeeld: reisorganisaties, reisbureaus, vliegtuigmaatschappijen, autoverhuurbedrijven, hotels, restaurants, reisboekenwinkels, buitensportwinkels, fabrikanten van reisartikelen, reistijdschriften, verzekeringsmaatschappijen en banken.

– De redactionele inhoud van de website is volledig onafhankelijk en staat los van de boodschap van de advertentie of de advertorial. De inhoud van de advertentie valt buiten de verantwoordelijkheid van de Wereldreizigersclub.

– De tarieven kunnen met ingang van een volgende maand worden gewijzigd, afhankelijk van de verandering in het aantal bezoekers. Eenmaal aangegane advertentie-overeenkomsten blijven voor de betreffende contractduur echter onveranderd.

De procedure

Indien u interesse heeft om te adverteren op de website van de Wereldreizigersclub, kunt u een e-mail sturen naar info@wereldreis.net. U wordt verzocht in deze e-mail de naam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf of instelling te vermelden, samen met de gewenste advertentie of advertorial, de plaats op de site en de ingangsdatum. Ook voor informatie over adverteren op deze site kunt u dit e-mail adres gebruiken. Bij serieuze belangstelling kunt u bij ons een mediakit aanvragen, met meer statistieken en een overzicht van de best bezochte pagina’s. We helpen u graag bij het aanstippen van populaire pagina’s die wellicht interessant zijn voor een advertentie of een tekstlink.

Nadat per e-mail de overeenkomst is gesloten, wordt u verzocht de betreffende tekstlink met bijbehorende beschrijving of de tekst van het gastartikel naar de Wereldreizigersclub te zenden. De tekstlink of het gastartikel wordt op de afgesproken datum geplaatst op de website tot het einde van de contractperiode. Daarna wordt de advertentie van de site verwijderd, tenzij u aangeeft de advertenties voor een nieuwe periode op de site te willen plaatsen. De factuur ontvangt u per e-mail. Als het te betalen bedrag niet binnen 30 dagen is voldaan, wordt de advertentie van de site verwijderd.

Over de Wereldreizigersclub

De Wereldreizigersclub, in 1996 ontstaan als een fictieve club voor reizigers, is een onafhankelijke Nederlandstalige site die gericht is op reizen, vakantie, recreatie en toerisme, overal ter wereld. De site is opgericht en eigendom van voormalig wereldreiziger en ex-journalist Eric Wendel, eigenaar van Xozo Communicatie in Amsterdam. Lees hier meer informatie over het ontstaan van de Wereldreizigersclub

De website is niet gelieerd aan een reisorganisatie, een luchtvaartmaatschappij, een toeristenbureau, een uitgeverij of welk ander commercieel bedrijf dan ook. Het doel van de website is het geven van informatie, tips en verstrooiing over alle aspecten van het reizen. De aangeboden reisinformatie is enerzijds een bundeling van een of meer persoonlijke ervaringen van reizigers, anderzijds een verzameling van praktische gegevens die afkomstig zijn van openbare bronnen.

De advertentie-inkomsten worden gebruikt om de site uit te breiden en te professionaliseren. Op het programma staan onder meer het doorvoeren van een vernieuwde, beter ogende, vormgeving, het uitbreiden van praktische reisinformatie van verschillende landen en het invoeren van bulletin boards waar reizigers ervaringen kunnen uitwisselen. Uw advertenties kunnen dus zeer behulpzaam zijn om de site uit te laten groeien tot het belangrijkste verzamelpunt op internet voor de onafhankelijke reiziger uit Nederland en België.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, alles is bespreekbaar. U kunt een mailtje sturen naar info@wereldreis.net of bellen naar 06-22474403. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 juni 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over adverteren op de website van de Wereldreizigersclub, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam