Financiën en geldzaken op reis

Financiën op reisZorg dat je op reis je geldzaken goed in orde hebt. Zonder geld kun je eigenlijk niet reizen, tenzij je ervoor hebt gekozen als een zwerver door het leven te gaan. Met dank aan al die plastic kaartjes is het tegenwoordig een stuk gemakkelijker om de wereld te verkennen, al zijn er wel nog steeds grote verschillen tussen landen. In sommige hotels of restaurants in westerse steden kun je alleen nog maar met een pasje betalen, terwijl in sommige streken in arme landen zelfs het bezit van papieren bankbiljetten al een ongekende luxe is.

Met een goede voorbereiding thuis kom je een heel eind. Hier vind je uitgebreide informatie en tips over het regelen van je financiën en geldzaken op reis.

Contant geld op reisContant geld op reis

Waar je ook naartoe gaat, zorg dat je altijd een kleine hoeveelheid contant geld bij je hebt. Het is handig voor kleine uitgaves en voor je weet maar nooit. Een fles water, een taxiritje, een fooi, een broodje, een krantje: allemaal zaken waarvoor je niet je creditcard of bankpas pakt. Lees hier alles over contant geld op reis.

MaestroBankpas op reis

Met een alledaagse bankpas of pinpas kom je op reis al een heel eind. Je staat er versteld van in hoeveel landen je hiermee gewoon kunt pinnen bij een geldautomaat. Zelfs in winkels, restaurants en benzinestations in het buitenland kun je tegenwoordig steeds vaker pinnen met je Nederlandse bankpas. Lees hier alles over de bankpas op reis.

Reizen met een creditcardReizen met een creditcard

Een creditcard mee op reis of op vakantie is eigenlijk een must. Op een eenvoudige manier kun je er relatief grote betalingen mee doen, zoals het boeken van een hotel, het huren van een auto of het kopen van een vliegticket. Ook kun je tegenwoordig een handige oplaadbare prepaid creditcard meenemen op vakantie. Lees hier alles over reizen met een creditcard….

Tips over afdingen op reisAfdingen

Voor sommigen een gruwel, voor anderen een sport: afdingen. Kom je voor het eerst buiten de westerse wereld, dan is het vaak nog even wennen om een deel van de prijs af te troggelen, gewend als je bent om gewoon de prijs te betalen die op het prijskaartje staat. Lees hier alle tips over afdingen op reis

Tips over het geven van een fooiFooien

Het blijft een ingewikkeld spel op reis: het geven van een fooi. Elk land heeft weer zijn eigen regels, gebruiken of gewoonten over het geven van wat extra geld aan de serveerster, taxichauffeur, portier, schoonmaakster, gids of kruier. Lees hier alle tips over het geven van een fooi

Travellers ChequesTravellers cheques

Travellers cheques beginnen langzamerhand een relikwie te worden voor reizigers. Jarenlang waren deze cheques de ideale manier om een flinke hoeveelheid geld mee kunnen nemen op reis. De bankpas en de (prepaid) creditcard hebben de travellers cheque van de markt verdrongen. Lees hier meer over travellers cheques op reis

Voor het laatst bijgewerkt op 16 augustus 2015.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by