X

Hollands bakkie leut bij KLM

Amsterdam, 1 mei 2018 – Waar in de hele wereld koffietentjes als paddenstoelen uit de grond schieten, is het in de lucht nog altijd behelpen. Bij luchtvaartmaatschappijen hoef je niet aan te kloppen voor een latte macchiato of een ristretto. De koffiecultuur heeft het vliegtuig nog niet bereikt. De opties zijn beperkt voor cafeïneverslaafde en vliegende reizigers die op grote hoogte toe zijn aan verkwikkend kopje van het zwarte goud. Meestal moet je het doen met een plastic bekertje waterig troost dat voor koffie moet doorgaan.

KLM probeert zich nu te onderscheiden van luchtvaartmaatschappijen die passagiers afschepen met een bekertje smakeloos bruin vocht – waar je vaak ook nog voor moet betalen. KLM heeft de krachten gebundeld met Douwe Egberts voor ,,een Hollandse smaakbeleving”, liet de vliegtuigmaatschappij trots weten.

Vanaf 1 oktober 2018 serveert KLM duurzame koffie van Douwe Egberts op al haar vluchten, zowel naar Europese als intercontinentale bestemmingen. ,,Lekkere en kwalitatief goede koffie is belangrijk voor onze klanten”, weet KLM. ,,Twee Hollandse merken, met een rijke historie, delen nu hun passie om mensen samen te brengen.”

Het Hollands bakkie leut moet goed te drinken zijn, zegt KLM. ,,We hebben gekozen voor een speciale blend die perfect aansluit bij de smaakbeleving op grote hoogte, zodat een kop koffie in de lucht net zo goed smaakt als op de grond.” In de KLM Crown Lounges kun je voor vertrek al de proef op de som nemen, ook daar wordt de koffie vanaf 1 oktober geserveerd. Mocht je toegang hebben tot deze luchthavenlounges, dan kun je meteen een vergelijkend warenonderzoek uitvoeren (van koffie op de grond en in de lucht).

Het is de eerste stap, want het zal nog wel even duren voordat je in de lucht dezelfde sfeer vindt van een Weens koffiehuis of het gemoedelijke jazzy koffietentje bij jou om de hoek. Dat is natuurlijk niet helemaal gek, want de smaakbeleving op grote hoogte is anders dan op de grond. De keukenapparatuur in een cabine is beperkter en water kookt sneller in het vliegtuig, waardoor ook thee minder lekker is.

KLM is overigens niet de enige luchtvaartmaatschappij die probeert de cafeïnebeleving naar grotere hoogte te tillen. Bij Singapore Airlines kun je bijvoorbeeld genieten van heerlijke aromatische koffie met illy Monoarabica Brazil koffiebonen. Bij Turkish Airlines staat je een kopje sterke zwarte traditionele Turkse koffie te wachten. Niet iedereen is er dol op, maar je krijgt er wel zoete lekkernijen uit Turkije bij.

Foto's © KLM; Flickr.com/justgrimes.
Eric: Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!
Nog meer reistips
Twitter Facebook Google+ Pinterest