X

Tijdens de langste cruise ter wereld kun je 59 landen afvinken

Amsterdam, 15 juni 2018 – Het is een leuke hobby onder fervente reizigers: tel het aantal landen op dat je hebt bezocht. Degene met de meeste landen, is de winnaar. Ongetwijfeld levert dat altijd de nodige amusante discussies op. Telt Aruba wel of niet mee als afzonderlijk land? Telt het mee als je er alleen overdag bent geweest, of moet je er ook hebben geslapen? En als je er nou met de nachttrein doorheen reed, mag je dat land dan ook toevoegen aan het lijstje?

Wij hebben zelf inmiddels zo’n 70 landen bezocht, waar we ongeveer ons hele leven over hebben gedaan. Anderen hebben weer een bucketlist met een rij landen die ze één voor één afstrepen. Maar het kan allemaal zoveel sneller en eenvoudiger! Types die nog een magere oogst hebben, kunnen het aantal landen op hun lijstje in zo’n 8 maanden flink uitbreiden door je aan te melden voor de langste cruise ter wereld. Het belangrijkste dat je nodig hebt, is héél veél geld.

Cruisemaatschappij Viking Cruises heeft de Ultimate World Cruise gelanceerd, een cruisevakantie van epische proporties waarbij in 245 dagen liefst 59 landen kunt afvinken. Je doet 113 havens aan en je slaapt onderweg in 22 plaatsen op het vasteland. Het is echt een wereldreis, want het cruiseschip vaart daadwerkelijk over de aardbol, langs zes continenten. Alleen Antarctica wordt overgeslagen. Met deze indrukwekkende getallen is het de langste cruise uit de geschiedenis.

Op het cruiseschip Viking Sun is ruimte voor 930 passagiers, die letterlijk met elkaar zitten opgescheept. Het schip vertrekt op 31 augustus 2019 in Londen en vaart dan via IJsland en Canada naar de Verenigde Staten. Vervolgens zakt het af naar het Caribisch gebied en vaart het om Zuid-Amerika heen, om de reis te vervolgen naar de Amerikaanse westkust.

Daarna volgt de oversteek van de Stille Oceaan (langs enkele paradijselijke eilandstaatjes) naar Australië. Het schip vaart dan langs de Aziatische landen en India om via het Suezkanaal in de Middellandse Zee terecht te komen. Na een cruise langs het noorden van Afrika en door Europa is het schip uiteindelijk weer terug in Londen.

Wat kost dit geintje? Voor de goedkoopste hut ben je ongeveer € 80.000 kwijt. De prijskaartje van de duurste suite is € 220.000, maar die is helaas al uitverkocht. Wat krijg je ervoor terug? Je ziet een derde van de wereld en aan boord heb je onbeperkt wifi en een infinity pool. En oh ja, een historicus die je onderweg bijpraat wat je allemaal ziet in die korte tijd. Voor boekingen kun je naar www.vikingcruises.co.uk

Foto's © Viking Cruises.
Eric: Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!
Nog meer reistips
Twitter Facebook Google+ Pinterest