X

Wat te doen op de 50e Vakantiebeurs in 2020: 10 tips!

Amsterdam, 12 januari 2020 – Heb je al enig idee voor je vakantie dit jaar? De Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs is de uitgelezen plek om inspiratie op te doen, nieuwe vakantiebestemmingen te ontdekken en je bij te spijkeren over de laatste reistrends. Van donderdag 16 januari tot en met zondag 20 januari kun je terecht op de Vakantiebeurs, die in 2020 een gouden randje heeft.

Het is alweer de 50e editie van dit grootste vakantie-evenement van Nederland. Vroeger was de Vakantiebeurs vooral een plek om folders en brochures op te halen, maar tegenwoordig is het steeds meer een ‘experience‘ waar je kunt meedoen aan allerlei activiteiten en kunt genieten van culinaire specialiteiten. Wil je een bezoek brengen aan het evenement? Hier vind je 10 tips wat te doen op de 50e Vakantiebeurs!

Feesten in de Festivaltent

De vijftigste verjaardag van Vakantiebeurs gaat niet onopgemerkt voorbij in 2020. Speciaal voor deze jubileumeditie wordt een festivaltent opgezet waar 50 jaar Vakantiebeurs gevierd wordt in de sfeer van bekende internationale feesten, zoals Braziliaans carnaval, St. Patricks Day en Chinees Nieuwjaar. Met drakendans, een kungfushow, sambadansers en een travelpubquiz.

Negentien wereldterrassen, veertien theaters

Bezoekers doen zich deze editie op liefst negentien wereldterrassen – van het USA Café tot de Caribbean Village en van de Oostenrijkse Bierstube tot het Bella Italia Terras – tegoed aan bestemming gerelateerde lekkernijen. Reisorganisaties en verkeersbureaus verzorgen in veertien theaters inspirerende bestemmings- en reispresentaties.

Ras al Khaimah is de gastbestemming

De 50ste editie wordt gevierd met het emiraat Ras al Khaimah als gastbestemming. ,,Ras al Khaimah is een onontdekt pareltje in het Midden-Oosten”, zegt de Vakantiebeurs. ,,Mooie stranden, woestijn, mangroven én indrukwekkende gebergten komen hier samen.”

Test je surf skills in Costa Rica

Kom langs bij de groenste stand van de Vakantiebeurs, Costa Rica! Wist je dat Costa Rica dé surfbestemming van Midden Amerika is? Onder begeleiding van professionele surf instructeurs leer je op de Vakantiebeurs de eerste basis stappen van surfen tijdens een interactieve surfclinic en daar kan je ook nog eens een surfles mee winnen! Trek je avontuurlijke flip-flops aan en kom naar Hal 11, stand C068.

Ontspan met een ultieme Thaise massage

Keuzestress of gewoon even rustig bijkomen? Dat kan bij de stand van Thailand waar jij een gratis traditionele Thaise massage kunt ervaren. Helemaal ontspannen kun je je daarna uitgebreid laten informeren over Thailand als vakantiebestemming. Je vindt de Thaise experts in Hal 12, stand B110.

Gouden Ballonnen Actie

De Vakantiebeurs viert haar gouden jubileum ook met de ‘Gouden Ballonnen Actie’. Elke dag worden er verspreid over de beursvloer 50 grote opgeblazen gouden ballonnen opgelaten. Weet je een ballon te grijpen, dan heb je prijs! Aan elke ballon hangt een voucher met de gewonnen prijs. Dat kan variëren van een fotoboek of reischeque tot een verblijf in een luxe safaritent.

What’s your Las Vegas flavour?

Las Vegas, de entertainment-hoofdstad van de wereld, is dit jaar voor het eerst op de Vakantiebeurs. Laat je informeren en inspireren op de officiële stand op het Visit USA Paviljoen. Benieuwd welke Las Vegas flavour het beste bij jou past? Kom dan naar Hal 11, stand G024 waar de Viva Las Vegas ijscokar staat en maak ook nog eens kans op het winnen van twee vliegtickets naar Las Vegas!

Kidszone voor kinderen

Ook gezinnen met kinderen komen aan hun trekken op de Vakantiebeurs 2020. Zo wordt een kidszone ingericht, is er mogelijkheid om te zeilen en suppen in een waterbak, worden een reuzenrad en een klimmuur geïnstalleerd, kunnen bezoekers racen in F1-simulatoren en introduceert reisorganisatie TUI een escaperoom.

Beklim bergen in Taiwan

Taiwan heeft 2020 uitgeroepen tot het jaar van de bergen, waarbij de prachtige bergen maar ook de diversiteit aan buitenactiviteiten zoals wandelen, bergbeklimmen en fietsen centraal staan. Iedere dag worden traditionele theeceremonies als voorproef voor een reis naar Taiwan georganiseerd. Tijdens de ceremonie ontdek je de Taiwanese gastvrijheid onder het genot van een kopje thee en lokale lekkernijen. Je vindt het Taiwan Tourism Bureau in Hal 12, stand C058.

Slaap tussen de luipaarden

The Africa Experience bestaat uit twee boutique stijl tenten lodges genaamd Koro River Camp en Koro Island Camp die elke safari wens laat uitkomen aan de Limpopo rivier in Botswana. Bijzonder aan dit luxe verblijf is dat iedere gast bijdraagt aan het beschermingsprogramma van de luipaard en het herintroduceren van de neushoorn. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs in Hal 12, stand D088.

De Vakantiebeurs trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Utrecht. De editie in 2020 vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Online betaal je € 12 voor een kaartje, bij de kassa € 15. Kijk voor meer informatie over het programma op de website: www.vakantiebeurs.nl

Foto's © Vakantiebeurs; Pixabay.
Eric: Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!
Nog meer reistips
Twitter Facebook Google+ Pinterest