X

Zo zien toeristische hotspots er uit in tijden van corona

Amsterdam, 25 oktober 2020 – Afgezien van een paar gelukkige Chinezen en een enkele koning kunnen de meeste van ons niet naar het buitenland reizen. De beperkingen om te reizen worden eerder aangescherpt dan verruimd en nieuwe lockdowns vliegen ons om de oren. Het verdoemde coronavirus is nog lang niet onder controle, maar ooit komt er echt een einde aan.

Door Covid-19 zien toeristische hotspots er deze dagen heel anders uit. Geen grote drommen toeristen en lange wachtrijen, maar lege pleinen en doodse stilte. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Trevifontein in Rome, waar normaal gesproken duizenden mensen zich verdringen rondom het 17e eeuwse meesterwerk. Een selfie maken is dan vrijwel onmogelijk. Nu is het een rustige en serene plek waar geen mens te bekennen is.

Eigenlijk is het nú de ideale tijd om zo’n toeristische trekpleister te bezoeken, met een vrij uitzicht en zonder lelijke fotograferende toeristen. Helaas kan dat nog niet, maar locals grijpen hun kans om de hotspots in hun eigen stad te aanschouwen zonder dat een mensenmassa het zicht blokkeert.

Het levert rare en surrealistische plaatjes op. Beeldschoon aan de ene kant, omdat de grootste bezienswaardigheden nu veel beter te zien zijn. Maar droevig aan de andere kant – omdat alle toeristische hotspots nu een no-go area lijken te zijn. Verwonder je over deze foto’s die je in de toekomst waarschijnlijk nooit meer zal zien…

Plaza Mayor in Madrid
Normaal een van de drukste en meest toeristische pleinen in de Spaanse hoofdstad.

Louvre in Parijs
Normaal staan hier ellenlange wachtrijen voor de entree. Nu staat er niemand tussen de hekjes.

Times Square, New York
Normaal staan er lange rijen taxi’s en kun je er over de hoofden lopen.

Machu Picchu, Peru
Normaal is het altijd druk in deze ruïnestad. Onlangs ging Machu Picchu open voor slechts één toerist: een vrouw uit Japan die vast kwam te zitten in Peru tijdens de lockdown en er zeven maanden op had gewacht totdat deze bezienswaardigheid weer open ging.

Binnenstad van Praag, Tsjechië
Normaal is er geen doorkomen aan in de Praagse binnenstad, die altijd propvol zit met toeristen.

Amsterdam, Nederland
Normaal zijn de rondvaartboten helemaal vol, nu kun je vrijwel in je eentje een rondvaart maken door de grachten.

San Marcoplein, Venetië
Normaal is de Basiliek van San Marco bijna niet te zien door de vele toeristen.

Brandenburger Tor, Berlijn
Normaal is dit een levendig plein voor het beroemde monument, vol met toeristen, souvenirverkopers en straatartiesten.

Heb jij een corona-kiekje gezien dat niet mag ontbreken in deze lijst? Laat het weten via een reactie hieronder!

Foto's © Wereldreizigersclub; depositphotos.com/xbrchx; Instagram.
Eric: Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!
Nog meer reistips
Twitter Facebook Google+ Pinterest