Nieuw museum in Zweden toont ‘het smerigste eten’ ter wereld

Amsterdam, 7 oktober 2018 – Zorg dat je een stevige maag hebt voordat je de nieuwste attractie in Zweden gaat bezoeken. Vanaf 31 oktober kun je in de stad Malmö terecht voor rottend haaienvlees, kaas met maden en de penis van stier. Allemaal ‘delicatessen’ die je echt kunt eten, zoals je ontdekt in het Disgusting Food Museum.

Dit nieuwe museum toont de 80 ‘smerigste gerechten’ ter wereld, een bonte verzameling van exotisch voedsel uit verschillende landen en culturen. Het zijn gerechten die voor velen een enorm gevoel van walging oproepen, maar voor de fijnproevers juist een overheerlijke lekkernij zijn waar je alleen van smult tijdens bijzondere gelegenheden.

Dat is ook de boodschap die het Disgusting Food Museum wil overbrengen. ,,Wat voor één iemand heerlijk is, kan walgelijk zijn voor iemand anders.” Of je iets vies vindt, is vooral emotioneel bepaald, zeggen de tentoonstellingsmakers. Onbekende etenswaren kun je het beste uitproberen door ze te delen, ,,zodat vreemden in vrienden veranderen”. Onappetijtelijke gerechten kunnen juist verschillen tussen culturen verkleinen, is de optimistische gedachte van het museum.

Stierenpenis in het Disgusting Food Museum.

Je wordt dan ook uitgedaagd de ‘smerige gerechten’ te ruiken en te proeven. Zet je tanden bijvoorbeeld in de beruchte durian, een vrucht die zo erg stinkt dat deze verboden is in delen van Azië. Durf je een hapje te nemen van casa marzu, een schapenkaas uit Sardinië waar larven in worden gestopt om het rijpingsproces te versnellen? Neem een plakje stierenpenis, waar ze vooral in China en Zuid-Korea van smullen. Of wat dacht je van gekruide konijnenkoppen als hapje tussendoor?

Schapenkaas met maden in het Disgusting Food Museum.

Dus zet een wasknijper op je neus en doe een kotszakje in je tas, en laaf je aan de exotische lekkernijen in het Disgusting Food Museum. De entree voor een volwassene is 185 Zweedse kroon (bijna € 18). Het museum is geopend tot 27 januari 2019. Kijk voor meer informatie op de website: www.disgustingfoodmuseum.com

Spicy rabbit heads in Disgusting Food Museum.
Foto's © Disgusting Food Museum, Malmö, Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!