X

TUI fly heeft als eerste de Boeing 737 MAX

Amsterdam, 31 januari 2018 – TUI fly maakt als eerste luchtvaartmaatschappij in de Benelux gebruik van de Boeing 737 MAX, het nieuwste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De eerste 737 MAX werd deze week ‘bezorgd’. In totaal heeft de luchtvaartmaatschappij, die vooral vluchten verzorgt naar zonnige vakantiebestemmingen, zeventig Boeing 737 Max toestellen besteld.

Het nieuwe Boeing-toestel is niet zozeer groot of luxe, maar vooral technologisch vernieuwd en energiezuiniger. Door een nieuwe motor en een verbeterd aerodynamisch ontwerp verbruikt het vliegtuig 14 procent minder brandstof in vergelijking met recente andere Boeing-toestellen. Het zorgt voor minder CO2-uitstoot en heeft daarmee minder impact op het milieu. Erg belangrijk tegenwoordig, als je uitrekent hoe vervuilend je soms bent als vliegende reiziger.

Daarnaast wordt ook het geluidsniveau met 40 procent verminderd ten opzichte van vliegtuigen van de vorige Boeing-generatie. Dat is fijn voor de omwonenden van luchthavens, maar ook voor de passagiers aan boord die genieten van een stillere vlucht. Verder heeft de Boeing 737 MAX een groter vliegbereik. Dat bedraagt 6500 kilometer, een toename van 19 procent in vergelijking met de 737 Next Generation. Dat is niet genoeg om bijvoorbeeld naar Curaçao te vliegen, maar wel voor een vlucht naar New York (5900 kilometer).

De Boeing 737 MAX heeft een capaciteit van 189 plaatsen, dus het vliegtuig wordt niet voor hele verre vluchten gebruikt. In mei krijgt TUI fly nog drie 737 MAX toestellen en in december dit jaar volgt de vierde.


Eric :Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!
Twitter Facebook Google+ Pinterest