Overnachten en hotels in Guinee-Bissau

Voor overnachten in Guinee-Bissau kun je vooral terecht in de hoofdstad Bissau en op de Bissagoseilanden. In Bissau zijn een aantal goede hotels die aan internationale standaarden voldoen, al zijn de prijzen voor hotelkamers aan de forse kant voor een Afrikaans land. Voor een 3- of 4-sterrenhotel betaal je al snel € 100 per nacht voor een tweepersoonskamer. De verwachting is dat het aantal hotels toeneemt door de groei van het toerisme en dat de prijzen zullen dalen. Het is raadzaam vooraf te reserveren.

Een van de beste plekken om te overnachten in Bissau is het Ledger Plaza Bissau Hotel (www.laicohotels.com). Dit is het enige 5-sterrenhotel van Guinee-Bissau en het meest luxe en grootste hotel van het land. Het hotel ligt 5 minuten van de internationale luchthaven en wordt vooral bezocht door zakenlieden, politici en expats.

Het Ledger Plaza Bissau Hotel heeft 116 kamers, 18 suites, een zwembad, een bar, twee restaurants en een bank met geldautomaat. Het is omringd door tuinen van 3 hectare en is daarmee een oase van rust. Het hotel opende in 1990, maar ging in 1998 enige tijd dicht vanwege de burgeroorlog in Guinee-Bissau. Het stond eerder bekend als het Sheraton Hotel, het Hoti Bissau Hotel en het Líbia Hotel. Onder taxichauffeurs staat het nog steeds bekend als het Líbia Hotel. Het is nu onderdeel van de Tunesische hotelketen Laico Hotels & Resorts.

Buiten de hoofdstad is de accommodatie schaars in Guinee-Bissau, met uitzondering van de Bissagoseilanden. Vooral op het eiland Bubaque vind je enkele hotels en lodges, waarvan een deel door Fransen wordt gerund. Een van de betere plekken op Bubaque is het Kasa Afrikana Hotel (www.kasa-afrikana.com), een 4-sterrenresort met zwembad, restaurant, bar, wifi en gratis fietsverhuur. Het hotel richt zich vooral op de sportvisserij; er zijn zeven boten beschikbaar om op zee te gaan vissen.

Ook kun je overnachten op de eilanden Rubane en Orango. De enige accommodatie in het Orango Islands National Park is het Orango Parque Hotel (www.orangohotel.com), dat in beheer is bij een non-profit organisatie die zich inzet voor ecotoerisme in Guinee-Bissau. Er zijn drie Afrikaanse bungalows waarin plek is voor maximaal 20 gasten en er is een bar en restaurant.


Het eiland Bolama is een van de weinige plekken waar je kunt kamperen. Wildkamperen in de rest van Guinee-Bissau is om veiligheidsredenen af te raden.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Guinee-Bissau, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/Svoboda v práci; Orango Hotel.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam