Booking VAE

Vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten vakantieEen vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten beleef je in een van de snelst groeiende regio’s ter wereld, een aan de Perzische golf gelegen conglomeraat van zeven emiraten met elk hun eigen sjeik, identiteit en aantrekkingskracht. Wat ze gemeen hebben is een ongebreidelde hang naar consumentisme en een schijnbaar eindeloze dorst naar nieuwe en innovatieve megaprojecten. Kosten nog moeite worden gespaard voor adembenemende architectonische wonderen of een smetteloze inrichting van het landschap. De vondst van olie hebben de Verenigde Arabische Emiraten tot de economische voorlinie gestuwd, want tientallen jaren geleden bestond het gebied uit niet veel meer dan lege zandduinen, afbrokkelende forten en slaperige vissersdorpjes.

Door de aanleg van resorthotels, de bouw van futuristische attracties, het aanharken van witte zandstranden en het planten van palmbomen zijn de Verenigde Arabische Emiraten uitgegroeid tot een populaire bestemming voor een vakantie. Dubai staat nummer één, de snelst groeiende stad ter wereld waar je struikelt over de hoogterecords. Goedkope vakanties naar Dubai zijn er genoeg, als je goed zoekt op internet. Abu Dhabi heeft wat minder glamour, dat ruimschoots wordt gecompenseerd door cultuur en geschiedenis. In Ajman, het kleinste emiraat, ligt het tempo van de modernisering wat lager, waardoor het een relaxte bestemming is.

Heb je zin in een zonnige strandvakantie in de winter?
Bekijk hier goedkope last minutes naar de Verenigde Arabische Emiraten

Welk emiraat je ook uitkiest voor je vakantie, overal kun je luieren aan het strand, zwemmen in de helderblauwe zee, de ‘authentieke’ Arabische cultuur ontdekken in de woestijn en de grenzen van je vermogen aftasten in shopping malls onderin glinsterende wolkenkrabbers. Het land heeft daarbij genoeg bezienswaardigheden om je dagenlang te vermaken. Staar je vooral niet blind op één emiraat, maar ‘verenig’ je reisbestemmingen en wees getuige van de dynamische stedelijke toekomst in een van de veiligste en gezinsvriendelijke plekken van het Midden-Oosten.

Verenigde Arabische Emiraten in een notendop

– Oppervlakte: 83.600 vierkante kilometer (2 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 9.856.612 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 118 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Federatie;
– Hoofdstad: Abu Dhabi;
– Taal: Arabisch;
– Munteenheid: Dirham (AED);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 67.100 (2019).

Informatie over visum Verenigde Arabische Emiraten

Reizen en vakantie in de Arabische EmiratenStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te vragen voor een vakantie in de Arabische Emiraten. Bij aankomst op het vliegveld in het land krijg je een gratis inreisvisum in je paspoort gestempeld waarmee je maximaal 30 dagen in het land kunt blijven. Je paspoort dient bij aankomst minstens 6 maanden geldig te zijn. Kinderen dienen een eigen paspoort te hebben.

Met een stempel van Israël in je paspoort, kun je problemen krijgen bij de immigratie. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Brussel.

Tips voor een vakantie in Dubai

Dubai is een stad van superlatieven, een glinsterende stad in een snikhete woestijn waar het alleen regent van de records. Het steen- en olierijke emiraat heeft het grootste gebouw ter wereld, het grootste winkelcentrum ter wereld en het hoogste hotel ter wereld. De snelst groeiende stad ter wereld heeft meer wereldrecords op zijn naam staan dan enige andere stad in de wereld. Lees hier meer over een vakantie in Dubai

Tips voor een vakantie in Abu Dhabi

Vakantie in Abu DhabiEen vakantie in Abu Dhabi beleef je in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het grootste emiraat van het land is schaamteloos rijk door de in overvloed vloeiende olie, maar staat wel in de schaduw van zijn noordoostelijke buurman Dubai. Lees hier meer over een vakantie in Abu Dhabi

Tips voor een vakantie in Ajman

Vakantie in AjmanAjman is de kleinste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, met een oppervlakte van slechts 260 vierkante meter. Het tempo van modernisering ligt wat lager dan in de andere emiraten, waardoor het een relaxte bestemming is. In de regio staat Ajman bekend om de dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip. Lees hier meer over een vakantie in Ajman

Tips voor een vakantie in Sharjah

Sharjah vakantieSharjah ligt pal naast Dubai, maar is lang niet zo bekend als zijn glinsterende buurman. Sharjah staat bekend als de ‘culturele hoofdstad’ van de Verenigde Arabische Emiraten, waar je moet zijn voor kunst, literatuur en geschiedenis. Lees hier alle tips voor een vakantie in Sharjah

Overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten

Overnachten in de Verenigde Arabische EmiratenBij overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten komt het snel aan op weelde en luxe. De zeven emiraten hebben enkele van de beste en meest extravagante hotels ter wereld. Vooral Dubai spant hierbij de kroon. Lees hier alle tips voor overnachten in de Verenigde Arabische Emiraten

Communicatie in de Verenigde Arabische Emiraten

Internationaal toegangsnummer: +971.
Collect call naar Nederland: 800 11 31 (lokaal tarief).
Alarmnummer ambulance en politie: 999.
Alarmnummer brandweer: 997.
Toeristenpolitie: 8004 888.
Operator: 100.
Informatie telefoonnummers (Engels): 180.
Informatie telefoonnummers (Arabisch): 181.

Tijdsverschil Verenigde Arabische Emiraten

Tijdens de wintertijd is het in de Arabische Emiraten 3 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in de Verenigde Arabische Emiraten

De elektriciteit in de Verenigde Arabische Emiraten is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het land worden vaak nog Britse stopcontacten gebruikt, waardoor het raadzaam is een wereldstekker mee te nemen. Veel hotels lenen adapters aan hun gasten.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam