Tips voor een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten

Kerngegevens

– Oppervlakte: 83.600 vierkante kilometer (2 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 5.927.482 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 71 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Federatie;
– Hoofdstad: Abu Dhabi;
– Taal: Arabisch;
– Munteenheid: Dirham (AED);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 67.200 (2015).

Tips voor een vakantie in Dubai

Dubai is een stad van superlatieven, een glinsterende stad in een snikhete woestijn waar het alleen regent van de records. Het steen- en olierijke emiraat heeft het grootste gebouw ter wereld, het grootste winkelcentrum ter wereld en het hoogste hotel ter wereld. De snelst groeiende stad ter wereld heeft meer wereldrecords op zijn naam staan dan enige andere stad in de wereld. Lees hier meer over een vakantie in Dubai

Tips voor een vakantie in Abu Dhabi

Vakantie in Abu DhabiEen vakantie in Abu Dhabi beleef je in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het grootste emiraat van het land is schaamteloos rijk door de in overvloed vloeiende olie, maar staat wel in de schaduw van zijn noordoostelijke buurman Dubai. Lees hier meer over een vakantie in Abu Dhabi

Tips voor een vakantie in Ajman

Vakantie in AjmanAjman is de kleinste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, met een oppervlakte van slechts 260 vierkante meter. Het tempo van modernisering ligt wat lager dan in de andere emiraten, waardoor het een relaxte bestemming is. In de regio staat Ajman bekend om de dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip. Lees hier meer over een vakantie in Ajman

Informatie over visum Verenigde Arabische Emiraten

Reizen en vakantie in de Arabische EmiratenStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te vragen voor een vakantie in de Arabische Emiraten. Bij aankomst op het vliegveld in het land krijg je een gratis inreisvisum in je paspoort gestempeld waarmee je maximaal 30 dagen in het land kunt blijven. Je paspoort dient bij aankomst minstens 6 maanden geldig te zijn. Kinderen dienen een eigen paspoort te hebben.

Met een stempel van Israël in je paspoort, kun je problemen krijgen bij de immigratie. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Brussel.

Communicatie in de Verenigde Arabische Emiraten

Internationaal toegangsnummer: +971.
Collect call naar Nederland: 800 11 31 (lokaal tarief).
Alarmnummer ambulance en politie: 999.
Alarmnummer brandweer: 997.
Toeristenpolitie: 8004 888.
Operator: 100.
Informatie telefoonnummers (Engels): 180.
Informatie telefoonnummers (Arabisch): 181.

Tijdsverschil Verenigde Arabische Emiraten

Tijdens de wintertijd is het in de Arabische Emiraten 3 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in de Verenigde Arabische Emiraten

De elektriciteit in de Verenigde Arabische Emiraten is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In het land worden vaak nog Britse stopcontacten gebruikt, waardoor het raadzaam is een wereldstekker mee te nemen. Veel hotels lenen adapters aan hun gasten.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Share Button