Dominicaanse RepubliekReizen en vakantie in de Dominicaanse Republiek

Kerngegevens

– Oppervlakte: 48.670 vierkante kilometer (iets groter dan Nederland);
– Inwoneraantal: 10.088.598 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 207 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Santo Domingo;
– Talen: Spaans;
– Munteenheid: Dominicaanse Peso (DOP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 9300 (2011).

Informatie over visum Dominicaanse Republiek

Reizen en vakantie in de Dominicaanse RepubliekStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook moet je een toeristenkaart aanschaffen voor een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Je kunt de toeristenkaart (Tarjeta de Turista) kopen bij aankomst op de internationale luchthaven of de internationale zeehaven of bij de grensovergang met Haïti. De kaart is ook te koop bij de Ambassade van de Dominicaanse Republiek in Den Haag, bij tour operators en online van de website van de Dominicaanse overheid www.dgii.gov.do. De toeristenkaart kost € 10 of $ 10 en je kunt er maximaal 30 dagen mee in het land verblijven.

Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je ook terecht bij de Ambassade van de Dominicaanse Republiek in Den Haag.

Communicatie in de Dominicaanse Republiek

Internationaal toegangsnummer: +1 – 809
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Tijdsverschil met de Dominicaanse Republiek

Tijdens onze wintertijd is het in de Dominicaanse Republiek 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in de Dominicaanse Republiek 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in de Dominicaanse Republiek

De elektriciteit in de Dominicaanse Republiek is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © Dominican Republic Ministry of Tourism.
Share Button