Guinee-BissauReizen en vakantie in Guinee-Bissau

Kerngegevens

– Oppervlakte: 36.125 vierkante kilometer (iets kleiner dan Nederland);
– Inwoneraantal: 1.660.870 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 46 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Bissau;
– Talen: Portugees (officieel), Crioulo, inheemse talen;
– Munteenheid: CFA-Frank (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1100 (2012).

Informatie over visum Guinee-Bissau

Reizen en vakantie Guinee-BissauStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Guinee-Bissau. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of voor een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken voor een verblijf in Guinee-Bissau. Verder moet je een vaccinatie hebben tegen Gele Koorts. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je op reis gaat naar Guinee-Bissau.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Guinee-Bissau in Brussel. Neem daarvoor een recente kleuren pasfoto mee, een uitdraai van je e-ticket of je vluchtschema en een recent positief bankafschrift. Een visum is geldig voor een periode van maximaal 30 dagen.

Communicatie in Guinee-Bissau

Internationaal toegangsnummer: +245.
Alarmnummer ambulance: 113.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil met Guinee-Bissau

In onze winter is het in Guinee-Bissau 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Guinee-Bissau 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Guinee-Bissau

De elektriciteit in Guinee-Bissau is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor. Het elektriciteitsnetwerk in het land is zeer matig. Buiten de hoofdstad Bissau is elektriciteit amper beschikbaar. In Bissau wordt elektriciteit vooral opgewekt door generatoren.

Foto Wikimedia Commons.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by