Reizen per trein

Reizen per treinWat is heerlijker dan om onderuit gezakt onder het genot van een glas wijn en een goed boek het landschap aan je voorbij te zien trekken. Hoe je er getuige van bent hoe geleidelijk aan de natuur, de steden en de mensen veranderen. Tot een halve eeuw terug was het reizen per trein vrijwel de enige mogelijkheid om lange afstanden op het land te overbruggen.

Nu is het reizen per trein vaak een vorm van romantiek, om je te wanen in dezelfde manier van reizen zoals onze voorouders een eeuw terug de wereld verkenden. Als je een lange reis gaat maken, is het zeker aan te raden grote stukken per trein af te leggen. Hoewel soms minder comfortabel dan vroeger, is het dé manier om te wennen aan het land en de lokale folklore, geuren en kleuren te ontdekken.

Met NS International reis je comfortabel en snel naar elke stad in Europa
Boek hier een voordelig treinticket bij NS International

Vroeger kon je vanuit Amsterdam met de trein tot ver in het Midden-Oosten en Azië komen, maar helaas is dat tegenwoordig wat moeilijker geworden. Ook in talloze andere landen, met name in Afrika, functioneren veel spoorwegen niet meer. Veel trajecten zijn opgeheven omdat er te weinig belangstelling voor was, geen geld meer voor was om de spoorlijnen te onderhouden of door oorlogen de rails is vernield. Je kunt echter wel vanuit Amsterdam met de trein naar Singapore reizen, als je de tijd hebt tenminste. Met reguliere treinen kun je naar Moskou, daar kun je de Trans-Siberië Express nemen naar Peking en vandaar gaan sinds een aantal jaren treinen helemaal naar Singapore.

Hier vind je een overzicht van alle spoorwegen in de diverse landen. Op de websites van veel treinmaatschappijen staat de dienstregeling, zodat je indien nodig van tevoren al bepaalde routes kunt uitstippelen. Bij de meeste spoorwegen is het mogelijk direct via internet een plek te reserveren en het kaartje te bestellen (betalen doe je met je credit card). Je kunt de plaatsbewijzen thuis uitprinten of je moet ze ter plaatse ophalen op het vertrekstation in het betreffende land.

Mooiste treinreizen in de wereld

Treinreizen
Er zijn heel wat bijzondere treinreizen te maken in de wereld. Denk aan magische treinreizen als de Transsiberië Express en de Oriënt Express, waarbij je schilderachtige en afwisselende landschappen doorkruist. ► Lees hier meer over de mooiste treinreizen ter wereld

Europese stedentrip met de trein: 10 tips!

Europese stedentrip trein
Wil je een stedentrip maken in Europa? Kies voor de trein! Europese steden worden steeds makkelijker bereikbaar met de trein door betere spoorverbindingen. We hebben onze favorieten op een rij gezet. ► Lees verder voor 10 tips voor een Europese stedentrip met de trein

Reizen met de trein door Europa

Reizen met de trein door EuropaGeen werelddeel is zo gemakkelijk per trein te bereizen dan Europa. Alle landen hebben een eigen spoorwegmaatschappij en een efficiënt netwerk van treinen. Vrijwel alle grote steden in Europa zijn per trein te bereiken. Lees verder over informatie en tips over het reizen met de trein door Europa

Voor het laatst bijgewerkt op 12 april 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het reizen per trein, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Suradech Singhanat/Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam