Reizen en vakantie in China

Kerngegevens

– Oppervlakte: 9.597.000 vierkante kilometer (231 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 1.373.541.278 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 143 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Peking;
– Talen: Chinees;
– Munteenheid: Yuan (RMB);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 14.100 (2015).

Tips voor een vakantie in Yangshuo

Yangshuo vakantieIn het zuiden van China ligt Yangshuo. Dit levendige stadje – waar de jasmijnbomen een heerlijke geur verspreiden – wordt omringd door het Karstgebergte. Hoe gezellig druk het in het toeristische stadje is, zo ‘peaceful’ is het als je net even buiten de gebaande paden gaat en tussen de rijstvelden staat met de bergen op de achtergrond. Lees hier meer over een vakantie in Yangshuo

Tips voor een vakantie in Peking

Peking vakantieEen vakantie in Peking beleef je in de hoofdstad van het dichtstbevolkte land in de wereld. De één na grootste stad van China (na Shanghai) is een levendige wirwar van buurten en wijken, een plek die vibreert van vitaliteit en tegenstrijdigheid. Kleurrijke markten staan er zij aan zij met chique winkelcentra. Lees hier meer over een vakantie in Peking

Tips voor een vakantie in Shanghai

Skyline van ShanghaiVoor een kosmopolitische wereldstad hoef je niet alleen naar New York. De Chinese miljoenenstad Shanghai is al jaren op weg de Aziatische variant van ‘The Big Apple’ te worden. Een stedentrip naar de metropool is minstens net zo indrukwekkend, met zijn torenhoge wolkenkrabbers, bruisende uitgaansleven en grote variëteit aan cultuur. Lees hier meer over een vakantie in Shanghai

Informatie over visum China

Informatie over visum ChinaStaatsburgers uit Nederland hebben een visum nodig voor een vakantie in China. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij de aanvraag nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je bezitten over een vliegticket voor de terugreis of voor de vlucht naar een volgende bestemming.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van China in Den Haag. Op het visumformulier moet je een reisschema invullen, met de plekken die je bezoekt en de bijbehorende data. Als je eenmaal in China bent, hoef je je niet strikt aan dit reisschema te houden.

Bij de aanvraag van een toeristenvisum moet je een recente pasfoto inleveren. De behandeling van een visumaanvraag duurt ongeveer 4 werkdagen.

Sinds december 2013 hebben Nederlanders geen transitvisum nodig als ze een tussenstop maken in Peking, Shanghai, Guangzhou en Chengdu. Zonder visum mag je maximaal 72 uur in deze steden verblijven. Je moet wel over een vliegticket voor de vervolgvlucht beschikken. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, moet je dit aangeven bij de luchtvaartmaatschappij.

Informatie over visum Hongkong

Voor een bezoek aan Hongkong hebben staatsburgers uit Nederland en België is geen visum nodig. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden in Hongkong verblijven. Bij vertrek moet je paspoort nog minstens één maand geldig zijn. Ook moet je beschikken over voldoende financiële middelen en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming, tenzij je naar China reist.

Reis je van Hongkong naar de rest van China, dan steek je als het ware de grens over en moet je wel een visum aanvragen. Je paspoort moet dan bij vertrek uit Hongkong nog minstens 6 maanden geldig zijn.

Informatie over visum Macau

De voormalige Portugese kolonie Macau is een eigen administratieve regio van China. Voor een bezoek aan Macau hebben staatsburgers uit Nederland en België ook geen visum nodig. Bij vertrek moet je paspoort nog minstens één maand geldig zijn. Ook moet je beschikken over voldoende financiële middelen en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming, tenzij je naar China reist.

Reis je van Macau naar de rest van China, dan steek je als het ware de grens over en moet je wel een visum aanvragen. Je paspoort moet dan bij vertrek uit Macau nog minstens 6 maanden geldig zijn.

Communicatie in China

Internationaal toegangsnummer: +86.
Collect call naar Nederland: 108 31 (vanuit beperkt aantal steden).
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer ambulance: 120
Alarmnummer brandweer: 119.
Informatie over telefoonnummers: 114.

Tijdsverschil met China

In de winter is het in China 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in China 6 uur later dan in Nederland. China is een enorm groot land en passeert 5 tijdzones, maar houdt toch overal dezelfde tijd aan. Dat betekent dus dat het in het westen later licht wordt en weer donker wordt dan in het oosten.

Elektriciteit in China

De elektriciteit in China is 220 volt. In afgelegen streken wordt soms nog een spanning van 110 volt gebruikt. In China worden stopcontacten gebruikt voor stekkers met drie platte pinnetjes, maar de stopcontacten zijn daarnaast meestal ook geschikt voor Nederlandse stekkers. Dat is niet overal zo, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Share Button