Reizen en vakantie in Jordanië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 89.200 vierkante kilometer (2,2 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 7.930.491 (2014);
– Bevolkingsdichtheid: 89 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Amman;
– Taal: Arabisch;
– Munteenheid: Dinar;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6100 (2013).

Reizen door Jordanië: de hoogtepunten

Reizen door Jordanië: de hoogtepuntenJordanië is een land met een rijk historisch verleden. De geschiedenis heeft veel sporen achtergelaten in het veelzijdige landschap van Jordanië. Dit is te zien aan de oude ruïnesteden en imponerende opgravingen zoals in Petra. De rijke vorm aan cultuur maakt Jordanië een prachtig land. Lees hier meer over de hoogtepunten tijdens het reizen in Jordanië

Informatie over visum Jordanië

Reizen en vakantie in JordaniëStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Jordanië. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Een visum voor een enkel bezoek kun je aanschaffen bij aankomst op de luchthaven van Jordanië, bij aankomst in een haven of bij een grenspost. Voor multiple entry visum – voor meerdere bezoeken – kun je terecht bij de Ambassade van Jordanië in Den Haag. Dit is handig als je je reis naar Jordanië combineert met een vakantie in Libanon. De behandeling van een visumaanvraag duurt minstens twee werkdagen.

Communicatie in Jordanië

Internationaal toegangsnummer: +962.
Alarmnummer in Jordanië: 199.
Internationale operator in Jordanië: 0132.

Tijdsverschil met Jordanië

In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland. Jordanië kent ook een zomertijd, maar die wijkt iets af van de zomertijd in Nederland. Tussen de laatste vrijdag en zondag in maart is het daarom in Jordanië 2 uur later dan in Nederland. Ook tussen de laatste vrijdag en zondag in oktober is het in Jordanië 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Jordanië

De elektriciteit in Jordanië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In Jordanië worden op sommige plekken nog ‘Britse’ stopcontacten gebruikt, geschikt voor stekkers met drie platte pootjes. Het is daarom raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Veel hotels hebben Europese stopcontacten. Stroomstoringen en stroomuitval kunnen voorkomen.

Share Button