Achterlaten van het vaste bestaan, familie, vrienden en huisdieren

Achterlaten van vaste bestaanLaten we realistisch blijven, als je een wereldreis of lange reis gaat maken zie je je familie, vrienden en huisdieren een hele lange tijd niet meer. Er zijn in verweggistan nou eenmaal meer risico’s dan hier in het veilige Nederland, of je kunt de liefde van je leven tegen het lijf lopen. De kans dat er íets gebeurt is natuurlijk erg klein, en moet je zeker niet van een lange reis weerhouden. Verreweg de meeste (wereld)reizigers komen met fantastische ervaringen en verhalen veilig terug.

Alleen heerst er in Nederland een cultuur om slechts de vervelende en nare dingen te onthouden en door te vertellen. Zodra je tegen je familie en vrienden het idee oppert om een wereldreis te gaan maken komen ze prompt met de meest naargeestige verhalen op de proppen die ze via via van andere mensen die weer andere reizigers kenden hebben gehoord. Die reizigers werden altijd geconfronteerd met enge ziektes, berovingen, ongevallen, verlies van alle bagage, natuurrampen en oorlogen. Het lijkt wel of iedereen je probeert te ontmoedigen. Maar de goede verhalen, die 99,9 procent van alle reizigers met zich meebrengt, worden nooit doorverteld. Dat is niet “bijzonder”. Laat je vooral niet ontmoedigen door verhalen over de meest nare verschrikkingen die andere reizigers hebben doorgemaakt. Ik heb in 8 maanden rond de wereld gereisd en ben niet ziek geworden, niet beroofd en ik heb niets verloren. In bijna alle gevallen loopt een lange reis goed af, maar wees wel realistisch.

Vertel het je familie en vrienden

Afscheid nemen op reisBereid je familie en vrienden goed voor op het vertrek. Begin daar vroeg mee, ongeveer 8 maanden van tevoren. Informeer ze uitgebreid over je reisplannen en stel je open voor hun suggesties, hoe onnozel en ontmoedigend die ook kunnen zijn. Laat ze in dezelfde mate ‘meeleven’ als jij al aan het ‘inleven’ bent. De dag van vertrek blijft altijd moeilijk, weinig kan daar iets aan veranderen. Daar moet je even doorheen. Maar de wereld is niet meer zo ontoegankelijk als vroeger: overal kun je tegenwoordig telefoneren en internetten. Neem een paar foto’s mee van je familie, vrienden en huisdieren, niet alleen voor jezelf maar ook om ze aan andere reizigers en de lokale bevolking te laten zien. Een lange reis vliegt voorbij, en voordat je het weet sta je weer op Schiphol en kan je je familie en vrienden omhelzen. Met niets minder dan de meest fantastische ervaringen en herinneringen in je achterzak.

Op reis met een baan of uitkering

Op reis met een baan of uitkeringEen vaste baan of een uitkering zitten een beetje in de weg als je een lange reis of wereldreis wilt maken. Ben je in loondienst, dan heb je meestal maar 25 vakantiedagen plus een paar atv-dagen waar je het hele jaar op moet teren. Leef je van een uitkering, dan rijst de vraag waar je die grote reis dan van betaalt. Lees hier alles over op reis gaan met een baan of uitkering.

Beveilig je huis voor je vakantie: 8 tips!

Het is een nachtmerrie: thuiskomen van vakantie en ontdekken dat je huis is leeggeroofd. Er zijn gelukkig talloze manieren om je huis inbraakbestendig te maken en dieven buiten de deur te houden. Beveilig je huis voor je vakantie: hier vind je 8 tips!

Zó verhuur je je huis aan toeristen: 8 tips!

Door je huis aan toeristen te verhuren, kun je een aardig zakcentje bijverdienen. Het is ideaal als je zelf vakantie viert en er toch niemand thuis is. Het is wel handig de juiste voorbereidingen te treffen. Lees hier alle tips over het verhuren van je huis aan toeristen

6 unieke vakantieherinneringen!


Voel jij je ook altijd zo down als je thuiskomt van vakantie? Een koelkastmagneet kan een leuk souvenir zijn, maar een persoonlijke herinnering aan jouw vakantie is natuurlijk een stuk mooier. ► Lees hier onze tips voor 6 unieke vakantieherinneringen!

Veiligheid en risico’s op reis

Veiligheid en risico's op reisAls je liever op stap gaat zonder ook maar een héél klein beetje risico te lopen, kun je beter thuisblijven. Overal in de wereld loop je een risico en ben je niet helemaal veilig, of je nu een weekendje naar Parijs gaat of een jaartje naar Zuid-Amerika. Laat je niet gek maken, maar wees wel alert. Hier lees je alles over veiligheid en risico’s op reis.

Huisdieren en vakantie

Huisdieren en vakantieHet hebben van huisdieren en op vakantie gaan is geen gelukkige combinatie. Een hond kun je nog meenemen op reis, maar katten, knaagdieren, vogels, vissen, reptielen en andere huisdieren moeten het tijdelijk zonder hun baasje doen. Hier hebben we enkele tips voor je op een rij gezet wat je kunt doen met huisdieren tijdens je reis.

Inbraak voorkomen tijdens je vakantie

Inbraak voorkomen tijdens vakantieWie op wereldreis of maandenlang op reis gaat, heeft meestal wel iemand gevonden voor zijn huis. Of je hebt je huur opgezegd. Ga je echter een paar weken op vakantie, dan staat je huis leeg en is het een ideale prooi voor inbrekers. Hier hebben we 10 tips op een rij gezet om een inbraak te voorkomen tijdens je vakantie…

Verhuren van je huis

Huis verhuren op reisDe meeste mensen die lange tijd op reis gaan of een wereldreis maken, willen hun huis verhuren. Dan heb je in ieder geval weer een plek om te wonen als je terugkomt. Het eerste advies: begin er tijdig mee! Lees hier alles over het vinden van een huurder, het opstellen van een huurcontract en bemiddelaars.

8 tips om energie te besparen tijdens je vakantie

Je staat er misschien niet bij stil, maar tijdens je vakantie gaat het energieverbruik thuis gewoon door. Veel apparaten in je huis gebruiken nog steeds stroom als jij op een warme exotische plek bij het zwembad ligt te chillen. Lees hier de tips om energie te besparen tijdens je vakantie

Wat te doen met je spullen als je op reis gaat? 6 tips!

Wat doe je met al je spullen als je lange tijd op reis gaat? Die kun je niet laten verstoffen, vooral niet als er waardevolle spullen bij zitten waar niemand aan mag komen. Inbrekers kunnen dan makkelijk toeslaan. Lees hier 6 tips wat te doen met je spullen als je op reis gaat

Weer thuis? 8 tips voor een terugkeerfeestje!

Ben je na een lange reis of wereldreis weer thuis? Dat kun je natuurlijk niet ongemerkt aan je voorbij laten gaan! Dat is het ideale moment voor een terugkeerfeestje, om al je vrienden en familieleden weer in de armen te sluiten. Lees hier onze tips voor het perfecte terugkeerfeestje

Voor het laatst bijgewerkt op 21 september 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het achterlaten van het vaste bestaan, familie, vrienden en huisdieren, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub; depositphotos.com/gustavofrazao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam