Reizen en vakantie in Cuba

Kerngegevens

– Oppervlakte: 111.000 vierkante kilometer (2,7 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 11.031.433 (2015);
– Bevolkingsdichtheid: 99 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Socialistische Republiek;
– Hoofdstad: Havana;
– Taal: Spaans;
– Munteenheid: Cubaanse Peso (CUP) & Convertible Peso;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6800 (2013).

Informatie over visum Cuba

Reizen en vakantie in CubaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een ‘toeristenkaart’ nodig voor een vakantie in Cuba. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Daarnaast dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een toeristenkaart (Tarjeta del Turista) is een soort visum en kun je regelen bij een reisorganisatie, een reisbureau of een luchtvaartmaatschappij. Je kunt het toeristenvisum ook aanvragen bij het Consulaat van Cuba in Rotterdam. Bij aankomst in Cuba wordt de ene helft door de douane ingenomen, de andere helft moet je weer inleveren bij vertrek. De toeristenkaart is geldig voor 30 dagen en kun je in je hotel of bij de Cubaanse immigratiedienst eventueel verlengen met nog eens 30 dagen. Meer informatie over een zakenvisum of een langer verblijf kun je krijgen bij de Ambassade van Cuba in Den Haag.

Communicatie in Cuba

Internationaal toegangsnummer: +53.
Alarmnummer ambulance: 104.
Alarmnummer politie: 106.
Alarmnummer brandweer: 105.

Hou er rekening mee dat je bij géén van bovenstaande alarmnummers een Engelssprekend persoon aan de lijn krijgt.

Tijdsverschil met Cuba

In Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Omdat de zomertijd en wintertijd niet synchroon lopen, is het tussen de laatste zondag in maart en 1 april in Cuba 7 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Cuba

De elektriciteit op Cuba is voornamelijk 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Ongeveer 90 procent van de hotels en casa particulares gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In enkele hotels en resorts waar veel reizigers uit Europa komen, vind je ook Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen.

Share Button