Reizen en vakantie in Mexico

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.958.000 vierkante kilometer (47 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 114.975.406 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 59 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Mexico City;
– Taal: Spaans;
– Munteenheid: Peso (MXN);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 14.700 (2011).

Informatie over visum Mexico

Santo Domingo kerk in Oaxaca, MexicoStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Mexico. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na terugkeer uit het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Zonder visum mag je maximaal 6 maanden in het land verblijven. Kinderen die jonger dan 18 zijn en alleen, met slechts één familielid of met een persoon die niet één van de ouders is naar Mexico reizen, moeten de toestemming hebben van de ouders die door beiden ondertekend is en gelegaliseerd is door een notaris. Het is verboden voor toeristen werk te zoeken of te aanvaarden in Mexico. Voor het aanvragen van een visum voor een langdurig verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Mexico in Den Haag.

Communicatie in Mexico

Internationaal toegangsnummer: +52.
Ambulance en brandweer: 061.
Politie: 080.
Operator lokale gesprekken: 020.
Operator internationale gesprekken: 090.
Informatie telefoonnummers: 040.

Tijdsverschil met Mexico

In het grootste deel van Mexico is gedurende het hele jaar 7 uur vroeger dan in Nederland. Voor Centraal Mexico geldt een uitzondering tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november. Dan is het in Mexico 8 uur vroeger dan in Nederland.

In de noordelijke staten Baja California Sur, Sonora, Sinaloa en Nayarit is het 8 uur vroeger dan in Nederland. In de staat Baja California is het 9 uur vroeger dan in Nederland.

In de staat Quintana Roo in het uiterste oosten van Mexico, op het schiereiland Yucatán, is het tijdens onze winter 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het in Quintana Roo 7 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Mexico

De elektriciteit in Mexico is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee dunne pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Uitval van elektriciteit komt regelmatig voor. De grote hotels en resorts hebben noodgeneratoren voor de elektriciteitsvoorziening.

Foto © depositphotos.com/javarman.
Share Button