Reizen en vakantie in Nieuw-Zeeland

Kerngegevens

– Oppervlakte: 269.000 vierkante kilometer (6,5 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 4.474.549 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 17 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Wellington;
– Taal: Engels;
– Munteenheid: Nieuw-Zeelandse dollar;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 36.200 (2015).

Tips voor een vakantie in Queenstown

Vakantie in Queenstown, Nieuw-ZeelandOp het Zuidereiland vind je het plaatsje Queenstown, gelegen aan het Wakatipumeer en omgeven door de Nieuw-Zeelandse Alpen. De prachtige natuur vormde het decor voor de beroemde Lord of the Rings-films. Het stadje is populair bij de toeristen omdat er veel te zien en te beleven is. Lees hier meer over een vakantie in Queenstown

Tips voor een vakantie in Auckland

Auckland vakantieMisschien denk je bij Nieuw-Zeeland als eerste aan mooie natuur, Maori, All Blacks, aardbevingen of Lord of the Rings. Klopt allemaal natuurlijk, maar heb je ook wel eens gedacht aan het bezoeken van een glimwormengrot, surfen of duiken? Auckland has it all! Lees hier meer over een vakantie in Auckland

Informatie over visum Nieuw-Zeeland

Reizen en vakantie in Nieuw-ZeelandStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Nieuw-Zeeland. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij het verlaten van het land nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je een vliegticket op zak hebben voor de terugreis of voor een vervolgbestemming.

Met een geldig paspoort kun je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland blijven. Voor een langer verblijf is een visum vereist. Dit is aan te vragen bij de Ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag.

Communicatie in Nieuw-Zeeland

Internationaal toegangsnummer: +64.
Collect call naar Nederland: 00 09 31 (lokaal tarief).
Nationale operator: 010.
Internationale operator: 0170.
Politie, brandweer en ambulance: 111.

Tijdsverschil met Nieuw-Zeeland

Tijdens onze winter is het in Nieuw-Zeeland 12 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Nieuw-Zeeland 10 uur later dan in Nederland. Er geldt een uitzondering tussen de laatste zondag in maart en de eerste zondag in april en tussen de laatste zondag in september en de laatste zondag in oktober. Dan is het in Nieuw-Zeeland 11 uur later dan in Nederland.

De zomertijd en wintertijd in Nieuw-Zeeland zijn tegenovergesteld met die in Nederland. Op de Chathameilanden in de Grote Oceaan, die tot Nieuw-Zeeland behoren, is het tijdsverschil nog groter. Tijdens onze winter is het op de Chathameilanden 12 uur en 45 minuten later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de eilanden 10 uur en 45 minuten later.

Elektriciteit in Nieuw-Zeeland

De elektriciteit in Nieuw-Zeeland is 230-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee of drie pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. De meeste hotels hebben in de badkamer ook een stopcontact met 110 volt voor scheerapparaten. In afgelegen gebieden en op afgelegen eilanden wordt gebruik gemaakt van dieselgeneratoren voor het opwekken van elektriciteit. Wees daar zuinig met energie.

Foto © New Zealand Tourism / Miles Holden.
Share Button