Reizen en vakantie in Israël

Kerngegevens

– Oppervlakte: 27.000 vierkante kilometer (tweederde van Nederland);
– Inwoneraantal: 7.590.758 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 281 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Jeruzalem;
– Talen: Hebreeuws, Arabisch, Engels;
– Munteenheid: Israëlische shekel (ILS);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 31.500 (2011).

Informatie over visum Israël

Reizen en vakantie in IsraëlStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te vragen voor een vakantie in Israël. Wel dien je te beschikken over een paspoort dat bij vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Let op: met een stempel van Israël in je paspoort kom je veel Arabische landen niet binnen, en omgekeerd kom je met een stempel van een Arabisch land moeilijk Israël binnen.

Bij aankomst in Israël ontvang je een gratis toeristenvisum, waarmee je maximaal 3 maanden in het land kunt verblijven. Ter plaatse kun je het visum met nog eens 3 maanden verlengen door contact op te nemen met het dichtstbijzijnde kantoor van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of voor het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Israël in Den Haag.

Communicatie in Israël

Internationaal toegangsnummer: +972.
Collect call naar Nederland: 180-949-4310.
Alarmnummer ambulance: 101.
Alarmnummer politie: 100.
Alarmnummer brandweer: 102.

Tijdsverschil met Israël

In Israël is het 1 uur later dan in Nederland. Israël kent net als Nederland een zomertijd, alleen wijkt die iets af. Van de laatste zondag in maart tot de laatste vrijdag voor 2 april is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Israël. Ook tussen de zondag voor Jom Kipoer (de Grote Verzoendag, een belangrijke joodse feestdag in het najaar) en de laatste zondag in oktober is er geen tijdsverschil.

Elektriciteit in Israël

De elektriciteit in Israël is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie ronde pinnen. Dunne Europese 2-polige stekkers passen ook vaak in deze stopcontacten, maar het is raadzaam voor de zekerheid een wereldstekker mee te nemen. Grotere hotels beschikken meestal over een stopcontact met 110 volt voor elektrische scheerapparaten.

Foto © depositphotos.com/magicinfoto.
Share Button