Nieuwe reisboeken

Een overzicht van de nieuwste reisboeken en de meest bijzondere reisgidsen die in 2017 in Nederland en Vlaanderen verschijnen. Klik hier voor reisboeken die eerder in 2017 verschenen.

Mei 2017

Lonely Planet Ultieme avonturen
De spectaculairste uitdagingen

Lonely Planet Ultieme avonturen neemt je mee langs de meest avontuurlijke belevenissen en spectaculairste uitdagingen ter wereld. Van zwemmen met walvishaaien en rijden over de gevaarlijkste weg ter wereld tot ijsklimmen in het Canadese Banf en paragliden van de Mont Blanc: Ultieme avonturen van Lonely Planet zit boordevol inspiratie.

Het verlangen naar avontuur zit in onze genen. Door avonturen te beleven, leren we meer over de wereld en uiteindelijk ook over onszelf. Dit boek laat je kennismaken met de spectaculairste uitdagingen ter wereld. Het boek is voorzien van adembenemende foto’s, uitgebreide beschrijvingen, tips en praktische informatie. Deze luxe uitgave is hét boek voor ontdekkingsreizigers en avonturiers.

Verschijnt bij Kosmos Uitgevers op 9 mei 2017, 272 bladzijden, prijs € 25.


Juni 2017

Hubert Bastiaens – Stoepa’s en manistenen
De kleurrijke wereld van het Tibetaans boeddhisme

Stoepa’s en manistenen is een praktische gids voor iedereen die geïnteresseerd is in de wonderlijke wereld van het Tibetaans boeddhisme. Het boek begint met de boeddhistische leer, inclusief het leven van de Boeddha en de verschillende boeddhistische stromingen. Daarna volgt het grootste deel met een overzicht van de belangrijkste boeddhavormen en boeddhistische elementen in het landschap, zoals stoepa’s, gebedsvlaggen en manistenen. Tenslotte worden als extraatje drie belangrijke boeddhistische pelgrimsoorden beschreven, die alle zeer de moeite van het bezoeken waard zijn.

Het boek is handig om mee te nemen op reis, om onderweg de verschillende boeddhistische elementen te herkennen en te duiden en om in de tempels de verschillende boeddha’s met elkaar te vergelijken. Het boek is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in het Tibetaans boeddhisme en naar landen in en rond de Himalaya, zoals Tibet, Nepal en Bhutan wil reizen. Het is ook zeer geschikt als vraagbaak en achtergrondinformatie voor reisleiders die groepen begeleiden naar bovengenoemde landen.

Hubert Bastiaens (1953) is schrijver, ecoloog en lichaamsgericht therapeut. Hij is zeer geïnteresseerd in religie en spiritualiteit en reist graag. Hierdoor worden al zijn reizen min of meer spirituele reizen en pelgrimstochten. In 2016 liep hij een groot deel van de route naar Santiago de Compostela. Sinds zeven jaar is Bastiaens full time bezig met het Tibetaans boeddhisme. Hij is verbonden aan meerdere boeddhistische instituten en geeft cursussen over boeddhisme aan reizigers.

Verschijnt bij Uitgeverij Boekscout, 142 bladzijden, prijs € 18,99.


September 2017

Auke Hulst – Motel Songs
Hemingway, Dick, Cobain, Buckley, Prince, Fitzgerald

Auteur, journalist en muzikant Auke Hulst schreef met Motel Songs een indringend en muzikaal reisboek over de kracht van kunst en de schaduw van de dood. ‘Time held me green and dying / though I sang in my chains like the sea.’ – Dylan Thomas.

Medio 2016 reed Auke Hulst van de Amerikaanse oostkust naar de westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. Motel Songs brengt hem van F. Scott Fitzgeralds graf in Rockville, Maryland naar diens geboortehuis in St. Paul, Minnesota, naar Memphis, Tennessee, waar Jeff Buckley in een shotgun shack woonde en in de Wolf River verdronk; naar Ketchum, Idaho, waar Ernest Hemingway zich door het hoofd schoot, en naar Seattle, waar Kurt Cobain hetzelfde deed.

Daarnaast bevat het boek verhalen over Philip K. Dick en Prince en essays over zelfmoord, opgroeien met Amerikaanse soft power en ‘urban exploration’. Motel Songs gaat vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers.

Verschijnt bij Uitgeverij Ambo Anthos, aantal bladzijden nog onbekend, prijs € 19,99.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over nieuwe reisboeken die in Nederland en Vlaanderen verschijnen, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by