Reizen en vakantie in Curaçao

Kerngegevens

– Oppervlakte: 444 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 146.836 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 331 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Constitutionele monarchie;
– Hoofdstad: Willemstad;
– Talen: Nederlands, Papiaments, Engels;
– Munteenheid: Antilliaanse Gulden (ANG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 15.000 (2011).

Willemstad, CuraçaoDé 8 beste culinaire plekken op Curaçao

Curaçao en de Caribische keuken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lekker eten op de markt, in verfijnde restaurants of een pastechi on the go, eten gebeurt veel en graag. De keuken van Curaçao kent vele bijzondere gerechten. Lees verder over de acht beste culinaire plekken op Curaçao…

 


Informatie over visum Curaçao

Reizen en vakantie op CuraçaoStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Curaçao, dat een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een identiteitskaart is niet voldoende om Curaçao binnen te komen.

Verder dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Ook moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Curaçao te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen op Curaçao verblijven. Nederlanders kunnen bij aankomst verzoeken hun vakantie tot maximaal 180 dagen te verlengen. Voor informatie over wonen en werken op het eiland kun je terecht bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao: www.vertegenwoordigingcuracao.nl

Communicatie in Curaçao

Internationaal toegangsnummer: +599.
Alarmnummer noodgevallen: 911.
Alarmnummer ambulance: 912.
Alarmnummer kustwacht: 113.

Tijdsverschil met Curaçao

Tijdens onze wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Curaçao 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Curaçao

De elektriciteit op Curaçao is 110 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Hierbij worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Vooral in hotels, resorts en appartementen zie je ook steeds vaker Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers. Daar is de elektriciteit 220 volt.

Foto © depositphotos.com/kjorgen.
Share Button