Reizen en vakantie in Curaçao

Curaçao: een introductie

Een vakantie in Curaçao beleef je op het grootste, drukste en meest kosmopolitische eiland van het ABC-rijtje (naast Aruba en Bonaire) voor de kust van Venezuela. De hoofdstad Willemstad aan de oostkant van Curaçao is een bruisende plek met felgekleurde Nederlandse koloniale architectuur, winkels, musea en cafés. De oude schilderachtige binnenstad prijkt sinds 1997 een plek op de werelderfgoedlijst van Unesco wegens de bijzondere gele, roze en blauwe huizen, waarin ook Spaanse en Portugese invloeden terug zijn te zien.

Zodra je de hoofdstad verlaat, beland je in een ruig en woestijnachtig landschap, vol heuvels, doornige planten, dividivi-bomen en oude vissersdorpjes. De meeste toeristen komen echter naar Curaçao voor een van de veertig stranden, variërend van afgelegen en fotogenieke baaien tot fraaie inhammen. Het kalme turquoise water is ideaal om te zwemmen, terwijl je een cocktail kunt drinken op het zachte poederachtige witte zand. In de zee rond Curaçao wemelt het ook van het onderwaterleven, waarmee het eiland ook een favoriete speeltuin is voor duikers en snorkelaars.

Het beste van alles is misschien wel dat je het hele jaar door van het buitenleven kunt genieten, met zachte passaatwinden die zorgen voor een aangename temperatuur. Op internet zijn talloze websites waar je een goedkope vakantie Curaçao kunt boeken. Dus pak je bikini of zwembroek in en maak je op voor een dushi vakantie op het Caraïbische eiland.

Curaçao in een notendop

– Oppervlakte: 444 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 149.035 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 336 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Constitutionele monarchie;
– Hoofdstad: Willemstad;
– Talen: Nederlands, Papiaments, Engels;
– Munteenheid: Antilliaanse Gulden (ANG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 15.000 (2011).

Willemstad, CuraçaoDé 8 beste culinaire plekken op Curaçao

Curaçao en de Caribische keuken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Lekker eten op de markt, in verfijnde restaurants of een pastechi on the go, eten gebeurt veel en graag. De keuken van Curaçao kent vele bijzondere gerechten. Lees hier meer over de beste culinaire plekken op Curaçao

Informatie over visum Curaçao

Reizen en vakantie op CuraçaoStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Curaçao, dat een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Een identiteitskaart is niet voldoende om Curaçao binnen te komen.

Verder dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming. Ook moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Curaçao te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen op Curaçao verblijven. Nederlanders kunnen bij aankomst verzoeken hun vakantie tot maximaal 180 dagen te verlengen. Voor informatie over wonen en werken op het eiland kun je terecht bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao: www.kgmc.nl

Communicatie in Curaçao

Internationaal toegangsnummer: +599.
Alarmnummer noodgevallen: 911.
Alarmnummer ambulance: 912.
Alarmnummer kustwacht: 113.

Tijdsverschil met Curaçao

Tijdens onze wintertijd is het op Curaçao 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Curaçao 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Curaçao

De elektriciteit op Curaçao is 110 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Hierbij worden Amerikaanse stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Vooral in hotels, resorts en appartementen zie je ook steeds vaker Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers. Daar is de elektriciteit 220 volt.

Foto © depositphotos.com/kjorgen.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 maart 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen en vakantie in Curaçao, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by