Tips voor een vakantie in Fiji

Fiji: een introductie

Een vakantie in Fiji beleef je op een uitnodigend tropisch paradijs van 333 eilanden in de Stille Oceaan, een voormalige Britse kolonie waar kannibalisme ooit eerder regel was dan uitzondering. Met zijn heldere, turquoise wateren, wuivende palmbomen en witte zandstranden is het een ideale bestemming voor reizigers die op een zwoele plek willen genieten van de zon. Het is verleidelijk de hele dag cocktails te drinken uit een kokosnoot, maar tijdens je vakantie kun je veel meer doen op deze vulkanische archipel.

Na een kort boottochtje kun je snorkelen met dolfijnen of duiken naar ongerepte koraalriffen. Boven op de waterspiegel vind je enkele van de beste golven om op te surfen. Ook op het droge is keuze te over, zonder dat je natte voeten krijgt. Fiji is een land van prachtige bergen, regenwouden en afgelegen dorpen, waar gastvrije en glimlachende Fijiërs je met ‘bula‘ begroeten en je een glas geneeskrachtige en geestverruimende kava aanbieden, de nationale drank. Vergeet niet je hoed en zonnebril af te doen, want de traditie schrijft voor dat alleen het dorpshoofd deze mag dragen.

Wil je vakantie vieren op de Fiji-eilanden?
Vergelijk hier goedkope vliegtickets naar Fiji

Fiji is de perfecte bestemming om je uit te leven op je Robinson Crusoe-fantasie, waar het met ruim honderd bewoonde eilanden niet moeilijk is om te ontsnappen aan luxe resorts, badende badgasten en romantische stelletjes die hun huwelijksreis bezegelen met een selfie bij zonsondergang. Gelukkig is een vakantie in Fiji niet alleen voor de gefortuneerden. Er zijn ook goedkope guesthouses en het land is een populaire tussenstop tijdens een vlucht over de Pacific. Wees getuige van het kampioenschap vuurlopen, maak een tocht naar een kletterende waterval en ‘verleng’ je vakantie met een dag op Taveuni, een eiland waar de internationale datumgrens dwars overheen loopt.

FijiFiji in een notendop

– Oppervlakte: 18.274 vierkante kilometer (bijna de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 915.303 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 50 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Suva;
– Talen: Engels (officieel), Fijisch (officieel), Hindoestaans;
– Munteenheid: Fiji Dollar (FJD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 9400 (2016).

Informatie over visum Fiji

Reizen en vakantie in FijiStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Fiji. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 4 maanden op Fiji verblijven. Je kunt het verblijf bij de immigratieautoriteiten eventueel nog verlengen met 2 maanden. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Fiji in Brussel.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in Fiji
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Fiji

Wat te doen en te zien in Fiji: 10 tips!

Fiji wat te doenAlle eilanden van Fiji zijn even aanlokkelijk, met de zachte stranden en de azuurblauwe zee. Maar je kunt ook de natuur ontdekken en de cultuur opsnuiven. Wandel door regenwouden, woon traditionele ceremonies bij en maak uitstapjes naar andere eilanden. Lees hier 10 tips wat te doen in Fiji

Tips over vliegen naar Fiji

Vliegen naar FijiReken op minstens een dag vliegen als je vakantie wilt vieren op Fiji. Vanuit Nederland moet je altijd een keer overstappen. Je kunt naar Fiji vliegen via Singapore, Hongkong of Tokyo. Een andere optie is via de Amerikaanse westkust te reizen. Lees hier alle tips over vliegen naar Fiji

Overnachten in Fiji

Fiji overnachtenOvernachten in Fiji is geen straf, met schitterende resorts waar je volledig in de watten wordt gelegd. Op de beste plekken betekent dat ontwaken met uitzicht op de Stille Zuidzee en een strand op loopafstand. Fiji heeft ook enkele backpacker resorts. Lees hier alle tips voor overnachten in Fiji

Communicatie in Fiji

Internationaal toegangsnummer: +679.
Alarmnummer ambulance en brandweer: 911.
Alarmnummer politie: 917.

Tijdsverschil met Fiji

Tijdens onze winter is het in Fiji 12 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Fiji 10 uur later dan in Nederland. De zomertijd en wintertijd in Fiji zijn tegenovergesteld met die in Nederland. Tussen de derde zondag in januari en de laatste zondag in maart geldt een uitzondering. Dan is het in Fiji 11 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Fiji

De elektriciteit in Fiji is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Veel hotels en resorts hebben ook stopcontacten met 110 volt en hebben adapters beschikbaar. Grote resorts hebben hun eigen elektriciteitsvoorziening.

Voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Fiji, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/zstockphotos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam