FijiReizen en vakantie in Fiji

Kerngegevens

– Oppervlakte: 18.274 vierkante kilometer (bijna de helft van Nederland);
– Inwoneraantal: 896.758 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 49 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Suva;
– Talen: Engels (officieel), Fijisch (officieel), Hindoestaans;
– Munteenheid: Fiji Dollar (FJD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 4800 (2012).

Informatie over visum Fiji

Reizen en vakantie in FijiStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Fiji. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 4 maanden op Fiji verblijven. Je kunt het verblijf bij de immigratieautoriteiten eventueel nog verlengen met 2 maanden. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Fiji in Brussel.

Communicatie in Fiji

Internationaal toegangsnummer: +679.
Alarmnummer ambulance en brandweer: 911.
Alarmnummer politie: 917.

Tijdsverschil met Fiji

Tijdens onze winter is het in Fiji 12 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Fiji 10 uur later dan in Nederland. De zomertijd en wintertijd in Fiji zijn tegenovergesteld met die in Nederland. Tussen de derde zondag in januari en de laatste zondag in maart geldt een uitzondering. Dan is het in Fiji 11 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Fiji

De elektriciteit in Fiji is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Veel hotels en resorts hebben ook stopcontacten met 110 volt en hebben adapters beschikbaar. Grote resorts hebben hun eigen elektriciteitsvoorziening.

Foto © depositphotos.com/zstockphotos.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by