De beste modderbaden ter wereld

Amsterdam, 5 december 2016 – Op reis denk je er niet snel aan om door de modder te rollen. Je gaat er niet direct lekker fris door ruiken, op zijn zachtst gezegd. Maar het nemen van een modderbad helpt je ook om je gezond, knap en kwiek te houden. Ideaal dus als je door een jetlag of nachtelijke busritjes wel een natuurlijke opkikker kunt gebruiken. Op de meest exotische, bijzondere en opvallende plekken kun je een duik nemen in het blubberige slijk. Hier hebben we de vijf beste modderbaden ter wereld voor je op een rij gezet.

Beste modderbaden ter wereldVolcán El Totumo, Colombia

Als je ‘een sprong in een vulkaan’ op je bucketlist hebt staan, moet je naar dit modderbad in het noorden van Colombia gaan. Dit modderbad ligt in de krater van de Volcán El Totumo, een kleine vulkaan in de buurt van het Caribische Cartagena. Ongeveer tien mensen tegelijk kunnen zich onderdompelen in een van de meest eigenaardige modderbanen op deze aardbol. Er zwemmen (of badderen) medewerkers rond die de bezoekers een massage kunnen geven. De krater is zo’n 20 meter diep, maar de warme en permanent stromende grijze modder is zo dik dat je onmogelijk kunt zinken. Je kunt de moddervulkaan bereiken via een houten trappetje. En wanneer je dan toch in de buurt van Cartagena bent, mag je trouwens een bezoek aan deze stad zeker niet overslaan. Deze stad, die ook wel het Manhatten van Zuid-Amerika wordt genoemd, heeft veel te bieden. In dit artikel op de blog van Peter Hahn vind je bijvoorbeeld een aantal goede tips.

Sultaniye Hot Springs, Turkije

In Turkije kun je voor borrelende en hete modderpoelen terecht in de Sultaniye Hot Springs, vlakbij het pittoreske Dalyan aan de zuidwestkust van het land. De temperatuur van een modderbad kan oplopen tot 39 ° C. Na een duik in het slib wordt je blootgesteld aan licht radioactieve mineraalwaters die rijk zijn aan chloride, natrium en waterstofsulfide en bromide zijn, maar de stank heeft meer kans schade te veroorzaken dan de ingrediënten. De hoge radioactiviteit zou invalide patiënten zelfs hebben genezen, zo gaat het gerucht. Na een dip in de modderpoel kun je je schoonspoelen in het nabijgelegen meer van Köyceğiz. Je kunt de Sultaniye Hot Springs per boot bereiken vanuit Dalyan.

Golden HavenCalistoga Hot Springs, Napa Valley, Californië

Calistoga, verscholen aan de voet van Mount Saint Helena in de Napa Valley in het Amerikaanse Californië, biedt alle rustieke charme van een 19e-eeuwse westerse stad. Een van de attracties daar is het lokale modderbad, waarvan de geschiedenis al teruggaat tot de uitbarsting van de Mt Konocti 8 miljoen jaar geleden. De mineraalrijke vulkanische as vermengde zich met het lokale warme bronwater, waardoor een zeer aangenaam modderig mengsel is ontstaan. De indianen van de inheemse Wappo-stam waren de eerste om het te gebruiken voor het baden, en tegenwoordig is het een populair kuuroord dat bekendstaat als het Golden Haven Hot Springs Spa & Resort. Meer informatie vind je bij Golden Haven

Modder festival in BoryeongBoryeong, Zuid-Korea

Het bevolkingsaantal van de bescheiden Koreaanse badplaats Boryeong explodeert elk jaar in juli als miljoenen mensen zich verzamelen voor het Boryeong Mud Festival. Tijdens het evenement worden er modderbaden, modderpoelen en modderrivieren aangelegd en kun je skiën door de modder. Een populaire bezigheid is ook om modder naar elkaar te gooien, zodat iedereen van top tot teen onder zit. Het slib wordt met vrachtwagens uit de omgeving naar Boryeong vervoerd. De modder is rijk aan germanium en bentoniet en zou ook genezende en cosmetische eigenschappen hebben. Het festival trekt elk jaar vele Koreanen, maar ook een groot aantal westerse toeristen.

Hveragerði, IJsland

De inwoners van IJsland deinzen niet terug voor geothermische activiteit, maar voor de mensen in Hveragerði is het een manier van leven geworden. Dit stadje 45 kilometer ten oosten van de hoofdstad Reykjavik is sinds de jaren vijftig de thuisbasis van het Hveragerði Geothermal Park. Daar vind je therapeutische pijnstillende baden vol met modder waar je je voeten en handen in kunt dippen. De intense hitte van de modder helpt de spieren te ontspannen en de pijn te verlichten. Met de geothermische warmte kun je overigens ook een brood bakken of een ei koken, als je toch in de buurt bent. Meer informatie: www.hveragerdi.is

Foto's © Flickr.com/raunov; Golden Haven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!