De leukste modesteden in de wereld

Ben je helemaal gek van mode, shoppen en kleding? Dan wordt het tijd om de leukste modesteden in de wereld af te vinken! Er zijn steden waar je als fashionista of shopaholic helemaal in extase kunt raken van de fashion scene. Hier kom je in aanraking met de nieuwste modetrends en kun je je slag slaan in trendy boetiekjes. In de leukste modesteden weet je wat hip is op gelikte modeshows, maar zie je de laatste mode ook gewoon op straat.

Ben je zo iemand die het motto van Carrie Bradshaw uit Sex & The City maar niet uit zijn hoofd krijgt? ,,Ik hou van mijn geld waar ik het kan zien, hangend in mijn kast.’’ Trek dan je nieuwste outfit aan, zorg voor voldoende bestedingsruimte op je creditcard en trek met je modieuze rolkoffer naar het station of het vliegveld. Hier vind je de leukste modesteden in de wereld!

Parijs

Parijs is het mekka van de mode, daar is iedereen het wel over eens. De Franse hoofdstad heeft enkele van de beroemdste modeontwerpers ter wereld voortgebracht. Trendsetters als Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent en Christian Dior bepaalden er het modebeeld de laatste jaren. Parijs is de bakermat van de haute couture. Het invloedrijke modeblad Elle rolde hier in 1945 voor het eerst van de persen. De Paris Fashion Week is een van de belangrijkste mode-evenementen ter wereld.

In het stijlvolle Parijs kun je als modegek dan ook terecht bij een eindeloze hoeveelheid kledingwinkels, boetiekjes, ateliers en warenhuizen. De hoofdstad van Frankrijk heeft meer modewinkels dan enige andere stad in de wereld. Aan de Champs- Élysées vind je de grote modeketens, terwijl de wijk Marais de thuisbasis is van bijzondere boetiekjes. In warenhuizen als Printemps en Galeries Layafette vind je alle luxe merken onder één dak. Ben je meer van vintage en eigentijds design? Neem dan een kijkje op de Rue des Abbesses.

Milaan

Milaan kan makkelijk wedijveren met Parijs als een van de leukste modesteden in de wereld. De stad in het noorden van Italië is de thuisbasis van luxe modemerken als Prada, Gucci, Versace en Dolce & Gabbana. Deze modelegendes met hun voorliefde voor Italiaanse weelde inspireren legioenen andere ontwerpers en merken. Milaan is elk jaar het toneel van meer dan 40 modeshows, waarbij de belangrijkste lente- en herfstcollecties traditioneel worden getoond op de Milan Fashion Week.

Voor shoppen met een goed gevulde portemonnee moet je je begeven naar de Quadrilatero d’Oro, de zogeheten ‘gouden driehoek’. Deze modewijk beperkt zich tot vier straten en hier vind je de boetiekjes en ateliers van alle gerenommeerde Italiaanse modemerken en –ontwerpers. De bekendste straat is Via Monte Napoleone, die wordt beschouwd als een van de duurste en meest prestigieuze winkelstraten ter wereld.

New York

Het zal geen verrassing zijn dat New York een prominente plek inneemt op de lijst van leukste modesteden ter wereld. De bekendste streetwear-labels komen uit The Big Apple en in de stad zijn allerlei subculturen op modegebied ontstaan, zoals de hiphopmode met de sneakers en trainingspakken. Enkele van de beroemdste modeontwerpers wonen in New York of zijn er geboren, onder wie Ralph Lauren, Donna Karan en Tom Ford. In de Amerikaanse metropool vond in 1943 de eerste modeshow ter wereld plaats.

De belangrijkste modewijk van New York is het Garment District in het hart van Manhattan, waar de grote modelabels hun showroom hebben. Ook SoHo is de ideale plek voor het vergaren van nieuwe kledingsetjes, met flagship stores van ontwerpers uit de hele wereld. De winkel van Prada, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, is alleen al van de buitenkant het bezichtigen waard. En vergeet niet om even binnen te wippen bij de boetiek van Manolo Blahnik, waar de vier vriendinnen van Sex & The City naartoe kwamen om hun kleding-inloopkast te vullen.

Antwerpen

Voor een geweldige mode-ervaring ben je met de trein zo in Antwerpen, de modehoofdstad van België. Dankzij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten heeft Antwerpen talrijke avantgardistische modeontwerpers voortgebracht die inmiddels een flinke faam hebben opgebouwd. Bekende namen zijn Dries van Noten, Ann Demeulemeester en Walter van Beirendonck.

In Antwerpen kun je hun boetiekjes bezoeken, om je garderobe uit te breiden of om gewoon even te kijken wat de nieuwste modetrends zijn. Het epicentrum van de Antwerpse mode is de Nationalestraat en de omringende straten. Hier vind je ook het modemuseum MoMu, dat voor modeverslaafden zeker een bezoek waard is. In de Kammenstraat vind je de winkels van meer gewaagde merken.

Zagreb

Je zou het misschien niet verwachten, maar Zagreb behoort langzaamaan ook tot de leukste modesteden ter wereld. De hoofdstad van Kroatië staat steeds meer bekend als een modieuze hotspot, met bijna duizend kleding- en schoenenwinkels. Zagreb blijkt een vruchtbare plek voor jonge, creatieve en eigentijdse modeontwerpers, die relaxte kleding combineren met extravagante kleurencombinaties.

Modefanaten kunnen hun stedentrip aftrappen in de Tkalčićeva straat, waar je vele lokale en bijzondere kledingwinkels vindt. In de 6 kilometer lange Ilica straat vind je exclusieve winkels van bekende merken, maar ook terrasjes als je even wilt bijkomen van het shoppen. Een invloedrijke Kroatische modeontwerper is LuLu Couture, met slechts twee winkels in de wereld. I-GLE is een cultlabel dat ook kleding maakt voor theaterproducties.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 april 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de leukste modesteden in de wereld, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/olly18; Pixabay; Wereldreizigersclub; VisitFlanders/MiloProfi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam