Goedkoop overnachten in Praag, Tsjechië

Goedkoop overnachten in PraagDe Tsjechische hoofdstad Praag staat hoog op de to-do lijst van reizigers en backpackers. Het is daarom verstandig op tijd een hotel of hostel te reserveren, aangezien de populairste en goedkoopste plekken snel zijn volgeboekt. De drukste periode is mei tot en met september en rond Kerst, Pasen en Nieuwjaar.

Het meeste betaal je tijdens het hoogseizoen, ongeveer van april tot en met oktober. Het is veel goedkoper om buiten het oude centrum (Staré Město) te overnachten. Met het uitstekende openbaar vervoer in Praag ben je snel en efficiënt in het centrum. Praag is niet meer de goedkope stad die het ooit was. Door de groeiende populariteit zijn de hotelprijzen de laatste jaren wat gestegen, maar een overnachting is nog altijd goed betaalbaar.

Hostels en hotels

A&O Hostel in Praag

In de goedkoopste hostels kun je al slapen voor € 6 per nacht, zoals in Hostel Abex. Het A&O Prague Metro Strizkov Hostel is een enorm complex met meer dan 300 kamers boven een metrostation, waar je kunt slapen vanaf € 9. Sommige kleinere hotels bieden een korting aan als je met contant geld betaalt (in plaats van met een creditcard). Als je een boeking maakt, zorg dan wel dat dit duidelijk op de reserveringsbevestiging staat. Bij aankomst per bus en trein kun je ook mensen tegenkomen die je (tegen betaling) een goedkope overnachting aanbieden bij hen thuis. Dit is een leuke manier om inwoners van Praag te leren kennen, maar pas op dat je niet te ver uit de stad zit.

Er is een ruim aanbod aan accommodatie in de hoofdstad van Tsjechië. Er zijn meer dan 1000 hotels in Praag en een groot aantal pensions en hostels, in verschillende soorten en maten. Van luxueuze en designkamers met eigen badkamer en toilet, tot aan moderne hostels met zowel slaapzalen als appartementen. Hostels hebben meestal gratis wifi. Ook kun je een eigen appartement huren of verblijven op een camping of in een jeugdherberg.

Hotels hebben vaak sterren, maar er is geen officieel classificatiesysteem. Hoteleigenaren kennen zichzelf de sterren toe, dus het zegt niet zoveel over de faciliteiten en de dienstverlening. Een 4-sterrenhotel kan dus bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een 3-sterrenhotel, terwijl de service in een 2-sterrenhotel beter is dan in een 3-sterrenhotel.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 juni 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam