De wereld rond met cryptovaluta

Je wilt een wereldreis maken. Dan zijn er veel dingen waar je ineens aan moet denken. Wat stop je bijvoorbeeld in je koffer? Welke landen wil je bezoeken en hoe lang wil je ongeveer over de reis doen?

De meeste planningen beginnen met een budget. Het geld dat je overhebt voor de reis, is bepalend voor de invulling en de mogelijkheden die binnen het bereik liggen. Dan is het bijzonder vervelend wanneer een groot gedeelte van het budget naar vervelende uitgaven moet gaan, waar je niets voor terugkrijgt. Zoals wisselkoersen en afgiftes voor het betalen in het buitenland. Maar dat is nu niet meer nodig!

De wereld rond met Bitcoin

In Nederland zijn er nog niet veel mogelijkheden om betalingen te doen met Bitcoin of andere cryptovaluta. De medewerkers van de Jumbo zullen je raar aankijken wanneer je vraagt of dit al tot de opties behoort. Veel andere landen zijn hier al veel verder mee. Vooral in Azië zijn er veel mogelijkheden om af te rekenen met cryptovaluta. Onder andere voor het eten bij de McDonalds, maar je kunt ook complete reizen boeken met cryptovaluta bij Expedia!

Wil je zoveel mogelijk van tevoren regelen en wil je zeker weten dat je de cryptovaluta kunt gebruiken? Kijk dan eens naar een aanbieder, zoals BTCTrip, waar je tegenwoordig ook kunt betalen met Litecoin en Dogecoin. En misschien straks ook met andere munten die je onder andere op Cryptostart kunt vinden.

Het aantal mogelijkheden groeit alleen maar verder. Elke week komen er nieuwe mogelijkheden bij om in het buitenland te betalen met cryptovaluta. En laten we eerlijk zijn, als er een markt is waar cryptovaluta interessant is, dan is het bij de mensen die over de hele wereld willen reizen. Hoeveel extra budget heb jij ineens wanneer je alle afgiftes weg streept en geen rekening meer hoeft te houden met de wisselkoersen voor de plaatselijke valuta?

Vooral in de grotere steden liggen mogelijkheden

Ga je op wereldreis en staan Amerika en Azië op de lijst met bestemmingen? Dan is het verstandig om jouw hardware wallet mee te nemen. Zeker wanneer je in de buurt komt van de grotere steden. Hier is het aantal restaurants, hotels en winkels waar cryptovaluta als betalingsmiddel geaccepteerd wordt namelijk aanzienlijk. En dat maakt het interessant voor de mensen die overal direct willen afrekenen.

Een ander groot voordeel is dat je het thuisfront altijd kunt vragen om wat extra geld wanneer dit nodig is. Met de cryptovaluta is dit veel sneller geregeld dan wanneer er fiatgeld via de bank overgeschreven moet worden. Het wordt nog interessanter, wanneer de bank cryptocurrency aan het systeem toe gaat voegen.

Voordat je direct aan de slag gaat, is het goed om wat meer informatie over cryptocurrency te zoeken. Zo weet je welke wallet je het beste kunt kiezen, welke verschillende munten er zijn en hoe je deze het beste aan kunt kopen. Oriënteer je daarbij ook vooral op de bestemmingen die je aan wilt doen tijdens jouw wereldreis. Bitcoin en Ethereum maken de meeste kans, omdat dit de oudste en meest bekende munten zijn, maar dat kan in de nabije toekomst makkelijk veranderen.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de wereld rond reizen met cryptovaluta, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam